Döntéshelyzetben II.

Nem kell döntened.
Felismerned kell!
Életünk döntéshelyzeteinek javarésze nem arról szól, hogy el kell döntened, hogy A vagy B lehetőséget választod. Hanem arról szól, hogy megértél-e már választani azt, ami eleve a tiéd? Ami a te utad? Ami hozzád tartozik? Ami érted van, téged szolgál, téged teljesít ki? Arról szól, hogy mersz-e beleállni abba, ami eleve a szívedben él? Arról szól, hogy próbára tesz abban, hogy le tudod-e már tenni a megfelelési kényszereidet?
Vannak másfajta döntéshelyzetek is. Van az, amikor kedvedre, élvezettel választhatsz; vagy az, amelyben nem is kell választanod, mert dönthetsz az is-is lehetőség mellett.
De a legtöbb mégis a felismerésről szól. Arról, hogy te magad megérkezz egy olyan állapotba, amikor már tisztán látod, hogy eleve mi az utad, hol a helyed, mivel-kivel-hogyan érdemes, mi is a valódi akaratod… Ezek felismerések… és amikor a tisztánlátás megérkezik, akkor már nem lesz kérdés a döntés, hanem beleállás és felvállalás lesz. Ide érdemes eljutni – a tisztánlátáson érdemes dolgozni. Kipucolni mindazt, amivel összezavarod a saját látásodat. Megérkezni oda, hogy kétségek, kérdések, lemondások és kompromisszumok nélkül – önmagad mersz lenni.

Zentai Anna

Kép: Pinterest