Csillagüzenetek az ünnepi hétvégére

Csillagüzenetek az ünnepi hétvégére
2021. augusztus 19 – 22.

08.19. csütörtök
A Merkúr és a Mars hajnali együttállása az Oroszlán csillagkép alatt történik meg. A nyílt, egyenes, őszinte közléseknek, szeretetünk, igaz gondolataink és érzéseink kinyilvánításának, önmagunkért való kiállásnak van ideje. Mindez inspirálja a lelket, az érzésvilágunkat is. A napjainkat most meghatározza ez az együttállás, gyors, de rendszerben gondolkodó megértés, átlátás zajlik. Rendező beszélgetéseknek, múlt megértésének, ösztönös reakcióink uralásának is ideje van. Figyeljünk arra, hogy szavainkkal, közléseinkkel mit és hogyan fejeznk ki – legmagasabb szinten a tápláló szeretet adódik át szavainkon keresztül!
Ma érezzük legerőteljesebben a Nap és a Jupiter szembenállását is. Az igazságokra derül fény – megvilágításba kerül a valóság. Egyik oldalon a cselekvés és önirányítás képessége áll – ha ez megvan, ha nem adjuk át az életünk és teremtéseink feletti irányítást másnak, külső erőnek, akkor csodás tapasztalásokban van részünk. (Ha mégis, akkor vélt tekintélyszemélyekkel, főnökkel, vezetőkkel, apával, férjjel, stb. kapcsolatos élményeink vezetnek rá a valódi igazságra és arra, hogy vegyük végre a saját kezünkbe az életünket, csak ekkor lesz jó eredménye választásainknak, teremtéseinknek!) A másik oldalon az igazságok tisztázása, a múlt terheinek letétele, a szívünkben érzett valóság mutatkozik meg. Mindezen folyamat kiinduló rezgése az önszeretet és az önbizalom megléte bennünk! Figyeljünk arra, hogy vajon megengedjük-e, hogy szeressünk és szeretve legyünk, hogy higgyünk a lelkünknek, hogy bízzunk abban, amit érzünk – jobban, mint abban, amit más mond?
08.20. péntek
Hajnali álmaink is ezeket az utóbbi üzeneteket közvetítik. 02:28-kor egzakt a Nap-Jupiter szembenállás. A Nap az Oroszlán csillagképben a sorsunk uralásáról, a feltételek nélküli szeretetben való élésről mesél, míg a Jupiter szemben a Vízöntő csillagkép múltat tisztító csillaghullámán lovagol. Teremtéseink eredményeként mutatkozik meg, hogy valóban urai vagyunk-e életünknek, szeretjük-e, tiszteljük-e, becsüljük-e eléggé önmagunkat, önmagunkhoz méltó életet élünk-e? ..vagy belemegyünk olyan játszmákba, manipulációkba és megalkuvásokba, amelyek nem méltóak hozzánk és nem a szívünk szerinti létezésbe visznek? A döntés csak rajtunk áll, a teremtéseinkért való felelősség a miénk. Maradjunk igazán őszinték, közvetítsük mások felé is a lelkünk tiszta igazát!
Az Uránusz hajnali fordulója (03:40-kor vált irányt) egy időre a tudatunk kitágulását, tágabb nézőpontok befogadását és ez általi megvilágosodásokat, felszabadulásokat, korlátok elhagyását hozza el. Figyeljünk a bevillanó gondolatokra, képekre, különleges álmokra!
Napközben már jelen van a Merkúr-Mars együttállás kapcsolódása is az Uánusszal. A gyors megértés, a szavainkban rejlő (szeretetteljes!) erő, az őszinte, egyenes közlések emelnek egy tiszta, szabad létminőség felé!
08.21. szombatra is igaz ez utóbbi üzenet. Ideje elhagyni ragaszkodásainkat, függéseinket és ha úgy adódik, kimondani, megbeszélni mindazt, ami fontos számunkra, a lelkünk békéje számára. Ügyeljünk arra, hogy a marsikus erőket ne vitára, hanem őszinte, igaz, egyenes és szeretetteljes közlésre fordítsuk! Erőt kapunk most ahhoz, hogy álarcok nélkül önmagunkat adva nyilvánuljunk meg, ne bújjunk el gátlások, félelmek mögé, szembenézzünk a valósággal. Szellemileg nagy inspirácókat élhetünk meg, sok minden tudatosul, megértődik az élményeink által.
08.22. vasárnap
A telihold napján különösen ideje van annak, hogy szembenézzünk lelkünk, érzésvilágunk valóságával. A Nap most áll együtt az Oroszlán szívével, a ragyogó Regulus csillaggal, amely a feltétlen szeretet sugárzó, áramló állapotát érezteti! Figyeljünk most arra, hogy mennyi mindenben éljük ezt a szeretet-állapotot! Embertársaink és önmagunk felé is ebben a szeretetben méltó létezni. A Hold ugyanakkor a Vízöntő csillagképben haladva, délelőtt még a Jupiterrel együttállva a lélekben érzett igazságokat érzékelteti, egyben egész nap a múlt terheinek letételében segít. Most felszabadíthatjuk lelkünket, szabadon áramoltathatjuk az érzéseinket és tiszta intuitív útmutatásaink visznek előre.

Zentai Anna

Kép: Pinterest, Oroszlán csillagkép