Csillagüzenetek augusztus végére – 2016.08.27. szombat – 08.31. szerda

Csillagüzenetek augusztus végére – 2016. 08. 27. – 31.

epin

E hónap vége egyben annak a kezdete is, hogy nekiálljunk betakarítani és rendszerezni az eddigi munkáinkat és látva, mit érdemes helyretenni, rendet rakjunk (bármely értelemben és területen, kívül és belül). A Nap szeptember elejéig a Szűz jegyében és az Oroszlán csillagkép teste alatt halad, így az idő minősége most a rálátásról, az ösztönök uralásáról, önmagunk feletti uralomról, az élet önálló vezetéséről, irányításról, a feltétlen szeretet állapotáról szól. Mindez megjelenhet úgy is, hogy egyre tisztábban látjuk, hogyan is működünk, milyen ösztönök munkálkodnak bennünk és e rálátó képesség tudatában át tudjuk venni az irányítást bensőnkk felett, a rend, a rendezettség érdekében.
SZOMBATON a Hold az Ikrek lába-teste alatt halad végig, így a poláris világ különböző működéseit, minőségeit érzékelheti lelkünk – mindez szeretetre, önuralomra, együttműködésre taníthat. Aki életének azon időszakában van, hogy az anyai és apai mintákat szeretné megérteni és összehangolni, annak a déli órák kedveznek.
Éjszaka a Vénusz és a Jupiter együttállása válik pontossá, a Szűz csillagkép elinduló, elrugaszkodó részénél. Érzelmi-párkapcsolati és női, illetve művészi működések tekintetében most van ideje olyan gyarapodásnak, kellemes változásoknak, tanítások elvételének, amelyek mögött valójában a múlt lerendezése, az idejétmúlt minőségek elhagyása áll. A szerelmesek számára ez a pár nap, különösen a hétvége előre vivő élményeket hoz, kapcsolatokat törvényesíteni, vitás helyzetekben békülni most lehetséges. Alapvetően a termékeny bölcsesség ideje ez, amikor érdemes odafigyelni arra, milyen tanulságokat vonhatunk le, mit hagyhatunk most magunk mögött, de erősen fűszerezett mindez a szerelemben és az alkotó munkában való megélésekkel, beszélgetésekkel is.
VASÁRNAP érdemes mindent hátrahagyva pihenni, kicsit nosztalgiázni, a családunkkal foglalkozni, vagy egyszerű (akár monoton) tevékenységekben elmerülni. Az összefogást ma megerősíthetjük, a változásoknak pedig nem érdemes ellenállni.
HÉTFŐRE virradó álmainkban összegző, előre mutató álomüzeneteket kaphatunk és abban is segíthetnek az álmok, hogy nyitottabbá váljunk a múlt elengedésére, új élmények fogadására. A Hold a Rák csillagképben halad tovább, a megnyílás kérdését, majd a (szeretettel való) táplálás lehetőségét biztosítja számunkra. Reggel (08:34) a Merkúr és a Vénusz együttállásával folytatódik a szombaton már megkezdődött folyamat. Az Arató Szűz múltból ellépő részénél a múltbeli énünktől, eddigi magatartásformáktól, eszméktől, dolgoktól való elrugaszkodást segíti mindez. Ma a termékeny, művészi, vágyakozó Vénusz a szellemi-kommunikációs erőket mozgató Merkúrral az emberi kapcsolatokra vonatkozó, egyszerű működések megbeszélését, megértését üzeni. Felismerésekkel, megértéssel, belső ébredésekkel teli élménysorozat látszódik.
KEDDEN a Hold által az elengedő/engedő szeretet élményét hozza. Saját belső világunkra ma tisztábban láthatunk rá, így tudjuk elengedni magunkból azokat a dolgokat, amik már csak visszatartanak a teljességtől. Hajnalban a Vénusz a Mérleg jegyébe lép az évkörön, saját uralmi jegyébe. Mostantól egy vénuszi ciklusra (szeptember 24-ig) különös hangsúlyt kapnak a párkapcsolatok, társas viszonyok, a szépség és a formák, illetve társaink tükrében önmagunk megismerése. A háttérben továbbra is a Szűz csillagkép ragyog, így a belső munkák, rendezkedések ideje ez még, de a lélek szintjén a kapcsolatok és az egyensúlyteremtés ideje jön.
Délután a Merkúr látszólag hátráló mozgásra vált, a Szűz elrugaszkodó részénél, vagyis az intellektuális és kommunikációs készségeinket jelképező bolygó valamiért visszafordul és egészen szeptember 22-ig meg sem áll, amíg az Oroszlán és Nagy Medve királyi csillagai alá nem érkezik, pontosan akkor, amikor emelő erőben áll a minőségi váltást és sorsfordító hatalmat jelképező Plútóval és amikor a Nap eléri az őszi napéjegyenlőség pontját (a Napút és az Égi Egyenlítő kereszt-eződését). Biztosan véletlen. (De erről még később.)
31-én SZERDÁN a Hold az Oroszlán csillagkép alatt a rálátás, a szeretet és a belső uralom üzeneteit hozza – e napon áll együtt az Oroszlán szívét jelképező Regulus csillaggal. A késő délutáni – kora esti órákban érzékelhetjük igazán erőteljesen a szeretet áramlását. Ideje ez a nap annak is, hogy bármit tudtunk meg, bárhogyan érezzük magunkat, bármit tett velünk a világ – társaink felé csakis a szeretetet vigyük ki.
Zentai Anna