Az ősz, mint új kezdet!

Sokan nem várják az őszt, visszakívánják a nyári napfényt, pedig az ősz is egy elindulás, egy új kezdet!

A fény mindig jelen van. Jelenléte állandó. Most annyi történik, hogy elindul befelé, az alsó világokba. A szeptember ugyan egyik nézőpontból elmúlása valaminek – ám egy másikból indulás valami más felé! Ahogyan az égbolton a Szűz csillagkép is egy elinduló, a Naputat átlépő, szaladó alakot ábrázol csillagfényével, úgy az őszi időszakban is ott van az új és más kalandok hívogató ereje, az inspiráció a továbblépésre és újrakezdésre és egy új elindulás, amely már az eddigieknél másabb utakra visz… Gondoljunk csak arra, hogy sokan most kezdenek új és izgalmas tanulmányokat, vagy most indulnak iskolába, vagy változnak lakóhelyet, vagy házasodnak… megannyi új és új élethelyzet! Nem véletlen, hogy lelkünk iskolájának új évfolyama is most kezdődik igazán!

A belső utakon való elindulás egy önismereti mélymerülés, ami fokozatosan, lépésenként történik most velünk. Önmagunkhoz kerülünk egyre közelebb és a saját belső, láthatatlan világunkhoz. Ám minél inkább elszakadtunk az önvalónktól és minél inkább a materiális, látható világra fókuszáltunk eddig, ezt annál nehezebb lehet megélni. Érdemes tehát megerősíteni a kapcsolatunkat a lelkünkkel, felfedezni a láthatatlant, tanulni róla, bízni a lélekben, követni a belső hívásokat és nagyon, nagyon figyelni rá! Ez a belső figyelem segít. Minél inkább felfedezzük a saját lelkünk valóságát és minél inkább törekszünk a belső fejlődésre (önmunkával), annál könnyebb és izgalmasabb megélni ezt az időszakot!

A Természet, mintha fokozatosan ünneplőbe öltözne. Minden színesedik, a levegő felfrissül a nyári kánikula után. Talán álomra készül lassan a Természet, de előtte még megünnepli a változás varázsát.

A Szűz csillagképbe értek a bolygók az égbolton, Az elrugaszkodó, könnyedén továbblendülő, kecses, szűzi alak sugallja: itt az ideje új utakra indulni! A Fény keresésére, amelyet hiába is kerestünk kívül, nem találhatjuk meg máshol: csakis önmagunkban, belül, mélyen…

A Nap szemszögéből nézve eközben a Föld bolygó most a Vízöntő csillagképében jár, ezen belül is a jövőbe ömlő csillaghullámnál. Nem véletlen hát, hogy rendkívüli inspirációt érezhetünk a jövőbeni dolgok tervezésében és alakítgatásában! Hatalmas erőt ad ez a moiváció, erőt a hétköznapokhoz, a munkához, az építkezéshez, kívül és belül…

Zentai Anna

Kép: Pinterest