Az Eridanus-misztérium

Az Eridanus-misztérium, avagy a Szív szava

erid

A Zodiákus kört az égi csillagképek körére helyezve, jelenleg az Ikrek tartományának közepétől, a Halak tartományának közepéig terjed az Eridanus csillagkép. Igen nagy csillagzatról van szó, amelynek üzenete is sokrétű – egy égi út, égi folyó ez a csillagzat, mely Nimród lábából ered, és a feltámadást jelképező Főnix csillagzatnál, a Vízöntő jövőt tisztító vize alatt torkollik.
Jelenleg két megváltói minőség, az Uránusz és a Neptunusz úszik ezen az égi folyón, és a Hold is, minden hónapban átsuhan felette.
Ez a misztikus folyó a Természet, a szívünk, a benső világunk hangjait csobogja, melyet csak elcsendesedve, a külvilág zajaitól függetlenedve hallhatunk meg.
Ha az égre tekintünk, az Eridanus úgy tűnik, mintha visszafelé folyna. Ám valójában, ez az irány a Kozmosz haladásának iránya! A Kozmosz szó pedig Rendet jelent – Világunk egy magasabb szintű rend-szerint működik. Ha tehát rálépünk a spirituális útra, az mások szemében, a külvilág véleménye szerint úgy tűnhet, mintha a „normálissal” ellenkezőleg cselekednénk… Ám, ha szeretnénk felvenni a természetes ritmust, együttműködni az égi renddel, akkor éppen ez az út vezet el a célig…
A mai napon fültanúja voltam egy beszélgetésnek, amely arról szólt, hogy egy kedves barátomat milyen sokan keresik meg mostanában ugyanazzal a problémával: a kérdező össze van zavarodva, hiszen a szíve folyamatosan egy bizonyos irányba űzi, hajtja őt, ugyanakkor a barátai, a hozzá közel, vagy akár távol állók, tehát az egész külvilág, le akarja őt beszélni arról, hogy ebbe az irányba menjen. Ismerős a történet?
Azonnal eszembe jutott ez a misztikus utazást jelképező folyó, az Eridanus, amelyet nem véletlenül nevezünk a Próbák Útjának is (Veres Mónika meghatározása alapján). A spirituális út ugyanis nem a külső világra, hanem a bensőnkre való figyelmet jelöli, a szívünk hangjaira való nyitottságot, a szívünk vágyainak követését, amely magával hozza a belső próbatételeket, fokról fokra. Talán véletlenül született a „szív diktál” kifejezés?
Millió hang húz minket ide-oda a külvilágból, de az egyéni célok elérése és az egyéni teljesség (ami alapja a közösségi céloknak és a társadalmi kiteljesedésnek!) az egyéni szívek követésén múlik. Bátorság, hatalmas erő kell a szívünk követéséhez. Erő kell ahhoz, hogy elengedjük fülünk mellett a “bolond vagy?”, “ez nem normális”, “meg vagy te huzatva”, “ez nem fog bejönni”, “az átlagnál ez nem működik” stb. megjegyzéseket.
A külvilág soha nem fogja teljességgel megérteni, mi zajlik a szívekben, hiszen azt csak a szív tulajdonosa tudhatja. A boldogulás pedig a szív boldogulását jelenti – minden más csak időhúzás. Ha körülnézünk a világban, láthatjuk, hány olyan ember van, aki nincs a helyén, mert nem meri követni a szívét: nem a megfelelő munkahelyen dolgozik, vagy nincs is munkája, mert nem meri felvállalni valódi hívatását, nem a társa mellett él, mert nem meri felvállalni a társát, nem a saját véleménye szerint él, mert nem meri felvállalni a saját véleményét és gondolatait.
Az égiektől pedig minden segítséget megkaptunk ehhez. A lehetőség adott, vállalhatjuk és követhetjük a szívünk szavát… egyetlen elhatározás, hogy az eridanusi útra lépjünk, és máris magával sodor a csillagfolyó… Ha pedig jó úton járunk, azt tudhatjuk onnan, hogy újra és újra megpróbál a sors, kellően erőssé és érdemessé alakítva arra, amiről szívünk tudja: már elő van készítve a számunkra.

Zentai Anna asztrológus avagy Erid-Annus