Amin nem tudsz változtatni…

Amin nem tudsz változtatni…

image (3)

Fényes csillagunk, a Nap jelenleg a Bak és a Vízöntő csillagképek közötti átfedésben halad az égi útján. Üzeni ezzel, hogy mi is, itt a földi úton, egyszerre tartunk a Bak és Vízöntő fázisokban. A Bak szimbolizálja a már megszületett Fény őrzését, óvását, védelmezését, a hívatástudatot, a sors iránti alázatot és a sors felvállalását. A Vízöntő első csillaghulláma pedig, amely most érintett, a múlt terheitől való megtisztulást, szabadulást és megkönnyebbülést, a tiszta, szabad létállapot elérését ez által.

Ez zajlik most a lélekben, a tudatban is: mélyen belül, valójában pontosan tudjuk, mi jelenti számunkra az isteni minőséget, a fényt! De most még őrizzük, óvjuk, védelmezve vigyázzuk magunkban, így haladva tovább az úton. Nem oltjuk ki a lángot, nem mondunk le róla, nem mutogatjuk hangos szavakkal. Csendesen, mélyen magunkban őrizve visszük tovább, tudva, hogy ez az, ami hívja a lelkünket, vagyis hívatásként jelenik meg életünk útján. Ez az állapot csakis akkor tud kellemes, boldog, jó lenni, ha társul hozzá a sors iránti alázat! Hiszen a bennünk élő fény még nem született meg e világra, még nem öltött testet, még csak mi hordozzuk magunkban, elköteleződve iránta lélekben és tudatban. Ez az állapot alázatot kíván, elfogadását annak, ami VAN. Annak is, ami odabent van, a láthatatlanban és annak is, ami odakint van, a láthatóban. Elfogadását annak, hogy vannak dolgok, amiken lehet, hogy (látszólag) nem tudunk változtatni. Nem kell küzdeni egyik ellen sem, nem kell lemondani semmiről, nem kell erőltetni semmit sem. Egyszerűen csak alázattal menni, haladni tovább. Amikor ez az állapot beáll, akkor érezhetjük, hogy könnyebbek vagyunk, szabadabbak. Azzal, hogy vállaljuk a járt utat, követjük, ami hív, őrizzük, ami bennünk lángra gyúlt, már jó útin vagyunk. A többit elég rábízni a MagasabbRendűre.

7-én pénteken a Vénusz bolygó a Kos jelbe lép az ember alkotta Zodiákus körön, bár az égre tekintve látható, hogy továbbra is a Halak csillagai alatt jár. A Vénusz a termékenység, a szépség, az ősbizalom, a nőiség, a művészetek, a harmóniateremtés és az emberi kapcsolatok princípiuma. A lélek szintjén érezhetjük mindezekben, hogy felszínre törnek már az eddig szunnyadó erők, hogy tűz és energia ébred bennünk. Szenvedélyesebbé válnak a vágyaink és ideje van belekezdeni olyan dolgokba, amelyek által termékenységet, harmóniát várunk majd megszületni. Kapcsolatainkban fontossá válnak a távolból hívogató célok, vezérlő elvek. Gyorsan hozunk döntéseket a kos Vénusz ideje alatt, hiszen a Mars uralja mostantól e bolygót, a vágy, az akarat, a lendület intenzitása. Ha ez továbbra is a szívünk igaz vágya és egyenesség, nyíltság, emberség társul hozzá, akkor gyümölcsöző eredmények születnek.

Zentai Anna

Kép: Stellarium Csillagászati Program