A Vénusz a Tejútra lép

A Vénusz a Tejútra lép


 A Vénusz eredendően a termékenység bolygója, a mindannyiunkban ott rejlő létrehozó, alkotó erő működtetését jelképezi. A Vénusz, mint bolygó, rendkívül forró, savas, vulkanikus, erőteljes folyamatokat működtet. Ezért is, bár gyakran hallhatjuk az érzelmekkel együtt emlegetni, valójában nem az érzések tartoznak hozzá (érzéseket, érzelmeket a Hold és a Neptunusz szimbolizál). A Vénuszhoz sokkal inkább a vágyak, érzékek tartoznak, a testiség, ezen kívül pedig az egyensúly megteremtése, a művészi tehetség és munka, illetve a női minőség és ezen keresztül a párkapcsolatok mintái, működései.
A hétköznapi, karmikus körforgást jelképező Naputat a Tejút (a Földről nézve) két helyen metszi. Ezeknél az útkereszteződéseknél megjelennek a Tejút-energiák, általuk élünk meg mélyebb, intenzívebb megéléseket, beavatásokat, hiszen itt igen magas szintű, isteni erőkkel találkozunk! Most, hogy a Vénusz a Tejútra érkezik, rajta keresztül érzékeljük ezeket. Bármely vénuszi megélésben tapasztalhatjuk, hogy a szokásosnál erősebb élmények, mélyebb felismerések érnek. A kulcs a szintlépés lehetőségében van.
Hétköznapi szinten még abban a minőségben működünk, amiben eddig.. ám az élet most megmutatja, hogy van feljebb is. Lehetőséget ad, hogy intenzívebb megélések által felülemelkedjünk önmagunkon és saját magunkra rálátva, igazán mélyen megértsünk fontos működéseket és ez által közelebb emelkedjünk Istenhez.
Mély beavatásokat hozhat most a nőiség megélése, a párkapcsolatban történő események, élmények, aki pedig vénuszi tevékenységet folytat, az is szintet tud lépni a hívatásában (szépséggel, művészettel, zenével, földdel-növényekkel-virágokkal, stb. való foglalkozás). Fontos üzenete a Vénusznak az is, hogy a valódi szépséget, mély, ősi bizalmat és elégedettséget nem a külső szépség hozza el – hanem az a tartalom, amely belülről érződik és megszépíti a külsőt.
Érdemes most felismerni, milyen női-párkapcsolati mintákat hoztunk magunkkal, miben tudnánk másképp, jobban működni – a felismerés az első lépés, a második pedig, hogy ettől kezdve tudatosan megdolgozzunk ezért. Figyeljük meg, hogy ezeket a napokat tekintve, a hölgyek hogyan élik-érzik a nőiségüket, az urak pedig hogyan tekintenek a Nőre – majd figyeljük meg azt, mi változott május végére, amikor a Vénusz már leérkezett a Tejútról!


Zentai Anna

2015. május 02.