A Zodiákus és az Egészség

Minden betegség személyes üzenetet hoz. Sokat segíthet, ha tisztában vagy a jegyek és bolygók üzeneteivel.

Bármilyen egészségügyi problémával küzdesz, az mindig csak tünete annak, ami belül, benned elromlott, és gyógyulni akar.  A testi, vagy szervi elváltozások is üzenetek, melyek hozzásegíthetnek egy teljesebb élethez, ha megérted őket. Ez a kis összefoglaló most megmutatja neked, mely betegségnek mi a háttere, és mi a valódi megoldása.

Ha bármilyen egészségügyi problémával küzdesz, keresd ki azt, és olvasd el a hozzá tartozó megerősítéseket, próbáld beilleszteni a magas szintű üzeneteket a saját életedbe!

Most megtudhatod azt is, melyik bolygóhoz és állatövi jelhez melyik testrész rendelhető. Figyelem! Ez nem jelenti azt, hogy ha egy bizonyos jegyben születtél, azzal a betegséggel mindenképp szembesülsz. A bolygók nem determinálnak, csupán energiákat jelképeznek, és ha megbetegednél, megmutatják a gyógyulás útját – vagyis azt, hogyan emeld magasabb szintre az életedet.

Minden elváltozás a testben egyéni, személyes okokra vezethető vissza. Minden égitest és jegy ott áll minden ember születési képletében, horoszkópjában, csak mindenkinél más hangsúllyal van jelen, így minden betegség személyes üzeneteket hoz. A spirituális vizsgálódásban viszont sokat segíthet, ha te is tisztában vagy a jegyek és bolygók üzeneteivel – láss hozzá!

A Naphoz (Oroszlán) tartozik:
szív, gerinc, nagyagy, a férfiak jobb, és a nők bal szeme
Ha energiáit alacsony szinten működteti: szív- és keringési zavarok, gerincproblémák, központi idegrendszer.

Magas szint/gyógyulás: rálátás, saját cselekvéseim tisztán látása, tanulni a múltból, ösztönöket uralni, önirányítás, életem önálló vezetése, feltételek nélküli szeretet, önmagam és mások felé is.

A Holdhoz (Rák) tartozik:
gyomor, méh, mell, vízháztartás, férfiak bal és nők jobb szeme.
Energiáit alacsony szinten működtetve: gyomor- és érrendszeri betegségek, folyadékháztartás, vizesedés, nyálkahártyák, nőgyógyászati gondok, anyasággal kapcsolatos problémák (meddőség, anyatej elapadás, stb.).
Magas szint/gyógyulás: megteremteni a belső otthont, önmagamban otthonra lelni, megszűrni, mit fogadunk el és mit nem, befogadás-megtartás-elengedés folyamata jól működik, tudni kell bízni ösztöneinkben.

A Merkúrhoz (Ikrek és Szűz) tartozik:
váll, karok, agy, gondolkodás, szellemiség, tüdő, légzőszervek, beszéd, kommunikáció, idegrendszer, nyelv, vékonybél.
Energiáit alacsony szinten működtetve idegrendszeri és légzőszervi panaszok, kommunikációs problémák, bélrendszer betegségei, meddőség (mert a gyermek analógiája is).
Kifejezetten Szűz: hasüregi szervek, vékonybél, idegek.
Magas szint/gyógyulás: világos, értelmes, őszinte, bátor önkifejezés. Kimondani, megbeszélni a fontos dolgokat, érzéseket, élményeket, megérteni a dolgok működését, a hétköznapok szintjén és a kapcsolatokban, működtetni saját gyermeki énünket.

A Vénuszhoz (Bika és Mérleg) tartozik:
nőiséggel kapcsolatos szervek, deréktáj, petefészek, vesék, véna, bőr, szépség, gége, mirigyek, torok, mandulák, hangképzés.
Ha energiáit alacsony szinten működteti: nőgyógyászati gondok, vese- és bőrproblémák, egyensúly- és mirigyek zavarai, nyálkahártyaproblémák.
Kifejezetten Bika: torok, gége, hörgők, mandulák, pajzsmirigy, táplálkozási betegségek, hedonizmus.
Mérleg: csípő, vese, hólyag, kiválasztás, bőr, egyensúly.
Magas szint/gyógyulás: nőiesség és termékenység (alkotó képesség, tehetség) kibontakoztatása, harmónia, béke, nyugalom, egyensúly, érzelmi kapcsolatok megfelelő kezelése, a méregtelenítés és magabiztosság is fontos lehet.

A Marshoz (Kos és Skorpió) tartozik:
vér, izom (erő), epe, orr, férfi nemi szervek, bal fül, endokrin rendszer (belső elválasztású mirigyek, mellékvese, hipofízis, mellékpajzsmirigyek).
Energiáit alacsony szinten működtetve: gyulladások, fej betegségei, fejfájás, epebántalmak, égési vagy vágásos sérülések, vérképzési zavarok, gyengeség, kimerültség, indulatosság, agresszió, láz.
Magas szint/gyógyulás: önlegyőzés, szellemi emelkedés, öntudatosság, testmozgás, bátorság, szeretet nyílt kimutatása, indulatok-energiák kiélése, ledolgozása, egészséges szexuális élet, küzdeni tudás, önálló akarat érvényesítése.

A Jupiterhez (Nyilas és Halak) tartozik:
combok, máj, zsírháztartás, csípő, hasnyálmirigy, pajzsmirigy, vér. (“pajzs” – tehát az ember saját védekező képessége!)
Energiáit alacsony szinten működtetve: daganatok, emésztési zavarok, cukorbetegség, elhízás, túlsúly.
Kifejezetten Nyilas: csípő, comb, máj, méregtelenítő szervek, anyagcsere, daganatok.
Kifejezetten Halak: vízháztartás, fertőzések, mérgezések, szenvedélybetegségek.
Magas szint/gyógyulás: sport, hit, önbizalom, optimizmus, biztonságérzet, igazságosság, Isten felé fordulás, a magas égi igazságok, a nagyobb összefüggések megértése, szociális érzékenység, emberszeretet, nagylelkűség.

A Szaturnuszhoz (Bak, Vízöntő) tartozik:
csontok, fogak, térd, bőr (inkább egészségügyi szinten), ízületek, inak, ásványforgalom, mészháztartás, jobb fül, lép.
Energiáit alacsony szinten működtetve: szűkületek, kőképződés, meszesedés, bénulás, hiánybetegségek, halláskárosodás, fogak problémái, csonttörések, Baknál: reuma, köszvény, szklerózis, zsugorodások, szűkületek, kövek.
Magas szint/gyógyulás: önmeghaladás, saját falak, korlátok, gátlások ledöntése, meghaladása. Okulni a tapasztalatokból, megnyílni, lépni, éretté válni, valódi értékeket, valóban működő dolgokat felismerni és működtetni, nem csak a spiritualitás, hanem az anyag világában is élni, teremteni. Önfegyelem, kitartás, és főleg: jelen lenni az Itt és Mostban, jelen lenni élményeknek, embereknek, szeretteinknek, a Jelen pillanatnak.

Az Uránuszhoz (Vízöntő) tartozik:
idegrendszer, idegvezeték, agyhártya, gerincvelői idegek, ritmusszabályozás, alsó lábszár.
Alacsony szinten működtetve: idegbetegségek, görcsös betegségek, rákos betegségek, ritmuszavarok, hirtelen balesetek.
Magas szint/gyógyulás: terhek letétele, megtisztulás, tisztítás, méregtelenítés, őszinte, tiszta, szabad létállapot, zsenialitás és eredetiség kibontakoztatása úgy, hogy nem esünk át a ló túlsó oldalára.

A Neptunuszhoz (Halak) tartozik:
lábfej, boka, hormonrendszer, nyirokrendszer, folyadékháztartás, mély lélek, mély tudat.
Alacsony szinten működtetve: szenvedélybetegségek, függőségek, mérgezés, neurózis, elhízás, nyirokbetegségek.
Magas szint/gyógyulás: egó meghaladása, elengedés, félelmek meghaladása, sérelmek feldolgozása, egységben gondolkodás, művészetekkel vagy meditációval való foglalkozás, megismerni a lélek legmélyét, amit addig elnyomtunk, elrejtettünk magunk elől.

A Plútóhoz (Skorpió) tartozik:
minden rejtett testtáj, nemi szervek, végbél, húgyvezeték, tobozmirigy.
Alacsony szinten működtetve: genitális betegségek, mellékvese problémák, kiválasztás, végbél és vastagbél betegségei.
Magas szinten: ő maga a gyógyító erő! mélyreható, gyökeres fordulatok, változtatások. Változni és változtatni magamon és életemen, bizonyos dolgokról gyökeresen máshogy kell elkezdeni gondolkodni, vagy bizonyos helyzetekben viselkedni. Minőségi változtatások, újítások az életben, elhagyni végleg a régit.
Zentai Anna
asztrológus