A téli napforduló csillagüzenetei – Mi vár ránk a következő időszakban? – 2023. december 22.- 2024. március 20.

A Természetet vajmi kevésbé érdekli az ember által kiötlött naptárrendszer, ő köszöni szépen, ettől még precízen teszi a dolgát és december 22-én el is indul az új év!

Magyar idő szerint egészen pontosan december 22-én, hajnali 04:28-kor teszi meg a Nap azt a lépést az éves útján, amellyel már elindul a felső félkörön. Ez idáig volt lehetőségünk felfényesíteni a mélységeinket, világosan meglátni, hogyan is teremtünk és kezünkbe venni teremtő erőink működtetését. Erről szól az adventi-karácsonyi időszak, a Kígyótartó csillagkép ragyogóan fényes útjelzései alatt.

Nézzük most azt, hogy mit hoz számunkra a most induló, új idő! Ebben a szent pillanatban ugyanis egy új időminőség indul el és a kozmosz törvénye szerint: “minden kezdetben benne van az egész”, tehát ez az energetikai pecsét most elénk tárja azt a kozmikus teremtő erőt, amellyel a következő negyedévben tovább haladunk. Vajon miről szól az út felfelé…?

SORSKERESZTÜNK

Az új időbe magunkkal hozzuk az új jövőt építő, tápláló, tiszta szeretet-energiákat. Új életet, új világot tudunk felépíteni, ha működtetjük az erők áramlását, ha energiát fektetünk elképzeléseinkbe és a már működő rendszerekbe is. Elengedhetetlen ugyanakkor, hogy kiemelkedjünk a múltban volt áldozatszerepekből, önsajnálatból és szegény én programokból – ehelyett tanuljuk meg kint hagyni a kívülről jövő hatásokat, hallgatni a saját belső iránytűnkre, lelkünk tiszta útmutatására. Így lesz alapvető stabilitás, harmónia és egység életünkben és otthonunkban is.

Az új időben a fő indíttatásunk most az, hogy egyensúly és harmónia legyen, hogy tisztán lássuk, mi működteti a láthatót, felfedezzük a mögöttes okokat és miérteket, kézbe vegyük szellemi teremtő erőinket, éljük a belső stabilitást, biztonságot és a lélek, az érzelmek síkján megélhető teljességet. Szintén fontos emellett az is, hogy az anyagi világ, a testiség örömeit, a fizikai létezés szépségét megéljük, de ezt csakis a lélek ismeretével kiegészülve tudjuk megélni a maga teljességében.

Kapcsolataink rendkívül termékenyek, visszatükrözik saját teremtő, alkotó folyamatainkat és e téren jön ideje annak, hogy megtisztítsuk magunkat a nem kiteljesítő minőségektől, letegyünk rosszul rögzült kapcsolati mintákat, felszabadulva, tisztán, szabadon és önfeledten kapcsolódjunk társunkhoz, embertársainkhoz, a külvilághoz. Ebben fontos szerepet játszik majd több nézőpontváltás, a tudat kiterjesztése, teljesen új szellemi távlatok felfedezése, amiben fontos lehet a régi nézetekhez való ragaszkodás elhagyása, a görcsös akarástól való szabadulás. Ha eddig valamit biztosnak hittünk a kapcsolatinkban és az valójában nem működik, akkor merjünk szembenézni ezzel és meglátni, hogy csupán másképp kell tekintenünk a dolgokra és ez olyan szabadságot ad, ami meghozza a valódi boldogságot és biztonságot! Az anyagiakkal, testiséggel, szexualitással, bizalommal kapcsolatos mintáink tisztítása most sarkalatosan fontos! Sok élményünk erről fog szólni, illetve arról, hogyan is tudunk szabadon, önfeledten, bizalommal és élvezettel élni a mindennapokban!

Küldetésünk most az erőink uralása által a szeretet és az életöröm élése, működtetése, áramlása! Nap, mint nap dolgozhatunk ezen – ha pedig már megdolgoztuk, akkor arathatjuk ennek eredményeit, élhetjük a mindennapjainkban. Mind önmagunkkal, mind másokkal feltételek nélküli szeretetben élni, az élet minden létezőjével szeretetben, méltón kapcsolódni, ez most a cél. Illetve ehhez méltón uralni és irányítani saját életünket.

TOVÁBBI ÜZENETEK

A képlet születési uralkodója a két erőbolygó, a Mars és a Plútó, akik most a szellemi emelkedés erejét oltják a téridőbe. A férfi minőség, a férfi aspektus most gyógyulhat (Mars), szellemileg pedig új és tágabb dimenziók nyílhatnak (Plútó), érdemes nyitottnak lenni minden változásra!

A Hold helyzete üzeni, hogy lelkünk védett templomának, benső szentélyünknek a megalkotása most fontos, ezt ne másoktól várjuk el, figyeljünk arra, hogy csakis magunk tudhatjuk, hogy mit érzünk, milyen vezettetés hív bennünket! Lelki kreatív, alkotó erőinket kihasználhatjuk a munkáinkban és szívügyeinken való munkálkodásban is. Lelkünk rendezettsége, egészsége is fontos.

A Nap-Merkúr együttállás a 2. életházban a vénuszi erők hangsúlya mellett szintén az anyagi létezés élményeit, a termékeny erők használatát hangsúlyozza! Most a biztonság megteremtésének időszaka következik, amely értendő lelki, szellemi és gyakorlati-anyagi szinteken egyaránt. Az első lépés ehhez, hogy önmagunkban biztonságot, stabilitást találjunk! Ne külső dolgokra, ne másokra támaszkodjunk, ne mások véleménye, gondolata számítson, hanem támaszkodjunk saját erőforrásainkra! Ha ezt tesszük, akkor teremthetünk bőséget az anyag szintjén is – erről mesél a 2. életház, ahol most a rálátó megértés és a szavakba öntött szeretet mellett hangsúlyosabb fizikai és szellemi mozgással is találkozhatunk.

Fényben áldott, szép ünnepeket, örömökben gazdag új esztendőt kívánok minden kedves Olvasónak!

Zentai Anna

Illusztráció: Astro Sky asztrológiai szoftver