A születési képletben rejlő ‘hiányosságokról’

A születési képletben rejlő hiányosságokról, röviden…


Amióta asztrológus, majd asztrozófus lettem, sok helyen hallottam úgy emlegetni egy-egy születési képletet és személyiséget, hogy valamilyen minőség, vagy elem hiányzik belőle. Szeretnék eloszlatni ezzel kapcsolatban egy tévhitet, vagy inkább helyretenni a mércét magunkban. Vallom és tapasztalom, hogy NINCS olyan, hogy valami hiányzik. Minden pontosan az, aminek lennie kell és így mindenki az, akinek lennie kell. Csak olyan van, hogy valaki még nem teljesen önazonos, hogy mások elvárásai szerint él és nem a saját hívásai szerint; illetve olyan van, hogy valaki nem húzott eléggé határokat és olyat várunk el tőle, ami nem ő maga és így magunk élünk elvárásokkal a másik felé. Van itt néhány egyszerű gondolat ezzel kapcsolatban, bízom abban, hogy ha ezeket megértjük, akkor kicsivel másképp látjuk ezt a témát. Soroljuk fel őket úgy, mint ‘tipikus hibák’, amelyeket kezdő asztrológusként sokan elkövetnek (ebben természetesen én sem voltam kivétel).

1. Nem csak a házak, a jegyek is képviselnek elemeket! Lásd: mielőtt azt mondanánk valakinek, hogy hiányzik belőle bármely elem, vizsgáljuk meg az életházakat is, ne csak a jegyeket, mert ugyanúgy képviselik az öt elemet (nem csak négyet), mint a jegyek. Érdekes és izgalmas felfedezés, amikor rájövünk, hogy hol, miben, hogyan élünk meg, mely bolygó által működtetünk adott elemeket.

2. Az életházak adott jegyet is képviselnek! Lásd: nem olyan konkrét és tiszta mértékben, mint maga a jegy, de elmondható, hogy az I. ház a Kos jeggyel analóg, a 2. a Bikával, a 3. az Ikrekkel, ésatöbbi. Ezek is jelentősen átszínezik a személyiséget, a teremtő erőinket!

3. Minden energiával és fényszöggel dolgozunk, csak ennek megvan az ideje! Lásd: nincs olyan, hogy egy adott fényszög hiányzik neked, hiszen a képletedben talán nincs még ott, de a születés pillanata után a bolygók ugyanúgy haladnak tovább és az életed során minden fajta fényszöget, bolygóaspektust megtapasztalsz, folyamatosan élő kapcsolatban állsz ezekkel. Ráadásul (!) ha közeli kapcsolatba, főként párkapcsolatba kerülsz valakivel, hát még ha egy aurában alszol a másikkal, de különösen, ha még intim együttlétben is vagytok, akkor eleve részesülsz a másik ember energetikájából. Egy párkapcsolatban élő embernek nem csak a saját, tiszta energetikája, rezgése van meg, hanem a két energetika összeolvad, mindenki (nem kicsit) átad a másiknak, a rezgések összefonódnak és együtt szólnak tovább.

4. …és végül az alapvető lényegi nézőpont: mielőtt ebbe a földi inkarnációba megszülettél, nagyon precízen és pontosan megválasztottad a küldetéseidet, sorsmunkáidat és megtervezted ezt az utazást. Egyben azt is, hogy pontosan azokat a teremtő erőket hozd magaddal, amelyekre mindehhez szükséged van! Számon kérni valakin azt, hogy miért nem visz télikabátot és sífelszerelést a hawaii tengerpartra, elég furi dolog. Szóval, ha mást nem is, de egy dolgot mindig tarts szem előtt:pontosan úgy vagy jó, ahogy vagy és csak légy önmagad, mert így vagy tökéletes! 🙂


Zentai Anna – asztrozófus

Kép: wattpad.com