A Plútóról. Csak mert megszerettem.

A Plútóról. Csak mert megszerettem.

plútó

Plútó. Eddig is szerettem, de elárulom, hogy most miért még jobban és miért olyan nagyon.

Sokszor beszélünk arról – én is, meg a látó emberek általában, akik nem húzzák direkt a szemük elé a függönyt -, hogy ahogyan élünk, választunk, aszerint aratunk később. Hogy mindennek következménye van és épp ezért érdemes mindig a lelkünk szerinti életet élni és nem azt, amit más elvár tőlünk (vagy azt hisszük, hogy elvár…). Most is éppen egy ilyen aratós időszakban vagyunk, amikor is szépen sorban hullanak az ölünkbe – meg a nyakunkba – a már elvetett magok kihajtott termései, gyümölcsei. Szóval, az élet legnagyobb és pofonegyszerű tanítása ez lenne, nem lehet elégszer elmondani: hogy hallgassunk a lelkünkre és éljünk aszerint. Mert aztán úgyis eszerint érnek be a következmények. Ott van az a mondás, hogy “ha nem akarod érezni a lelked, akkor előbb-utóbb a tested fogod érezni” – na, ez is ugyanerre vonatkozik.

Kaptuk ezt a szép földi életet, meg a szabad választást vele együtt. A választást, hogy a láthatatlant, amit eleve érzünk, beleteremtjük-e a láthatóba, vagy meghagyjuk a láthatatlanban, aztán élünk valami más illúziót a látható szinteken? Mert hát teremthetünk így is, meg úgy is, kedvünk szerint. Van azért persze a MagasabbRendű, (kedvenc tanítóm szerint viccesen csak ‘Apu’, bár mondhatnánk ‘Anyut’ is…) aki mindeközben gondoskodik arról, hogy csemetéi azért nagyon ne kallódjanak el és választott útjukat megjárják, vagyis próbál, még az embergyermek szabad akarata mellett is, azért odatenni ezt-azt az útra, kikerülhetetlenül, hátha élünk vele… de végül mégis a szabad választásunkon múlik, hogy merre vesszük a kanyart.

Ilyen eszköz ‘Apu’ kezében a Plútó. Aminek a lényege nem csupán az, hogy a Naprendszer legkülső bolygójaként (és nem, nem nézzük őt le bármi másnak, mert az a lényeg, hogy ősprincípium (!) és azután mindegy, hogy nevezzük), szóval a legkülső bolygóként a dimenzióváltás, a minőségi ugrás, szintemelkedés planétája, a Napúthoz és a többiekhez képest a legmélyebbre és legmagasabbra kószálóként a mélységek és magasságok megtestesítője, a szélsőségek és maximalizmus bolygója, megváltói minőséget képviselő, mélyreható változást, átalakulást hozó princípium. De nem csak ez és nem csak ennyi.

Mert ennek a Földről láthatatlan bolygónak a lényege, hogy megjeleníti a láthatatlant, a tudatalatti, a szem elől elrejtett, ám nagyon is valóságos minőségeket. Mindazt, amit a szem talán nem érzékel, de a lélek és a tudat igen! Nem véletlen, hogy félig víz, félig tűz (elemi felosztása szerint), vagyis félig lélek és félig szellem. A Plútó szimbolizálja mindazt, ami a láthatatlan valóságunk! Amikor pedig ő beaktiválódik, akkor ez a láthatatlan, de már régóta érzett és tudott valóság egyszerűen megmutatkozik! Felszínre kerül, láthatóvá, vagy tudhatóvá válik. Itt dől el, hogy mennyire hallgattunk a lelkünkre, hogy a lelkünk szerint választottunk-e, vagy nem! Ennek megmutatkozása minden plútói élmény, történés, eszmélés. Előbb vagy utóbb eljön a plútói számonkérés ideje és épp ezért, ilyenkor is vizsgázunk! Ha tovább rejtegetjük a lelkünk valóságát, akkor nyilván ez nem épp kellemes módon mutatkozik meg, fokozottabban inspirálva arra, hogy végre lássunk, értsünk, éljünk! Ha viszont választjuk a lehetőséget, miszerint a láthatatlan valóságot öntjük végre az anyagba – akkor ugyanezt az erőt felhasználhatjuk egy olyan szintemelkedésre, amely valóban a magasságokba emel. A Mars magasabb rezgésű megtestesüléseként a Plútó által mozgósíthatjuk, élhetjük az ehhez szükséges bátorságot, erőt, akaraterőt és azt a hatalmat, amelyet önnön teremtő erőink felett gyakorlunk, jobbá téve ezzel az egész életünket!

Amikor tehát a Plútó megjelenik, ott nem véletlenül mondjuk, hogy “No kecmec”. Egyértelműen, határozottan és kegyetlenül az igazság, a valóság mutatkozik meg. Vagyis lehet menekülni, egészen addig. De felesleges! Mondom ezt nem csak azért, mert a mai napon is beaktiválódott, hanem azért is, mert közeleg november 12, amikor kiemelten tetőzik ez az energia! A Jupiter és a Plútó bolygók együttállása által az Igazság Mindent Gyökeresen Átalakító Ereje fog vulkánként kitörni! Lehet rá készülni, szívvel-lélekkel és örömmel, ha a szívünk útját választjuk!

További aktiválódások (a Hold fényszögeit nem néztem): október 9, 15, 21, november 12 (!), 14, 15, 27, december 10, 23.

Zentai Anna