A párkapcsolat nem racionális döntés kell legyen!

A párkapcsolat nem racionális döntés kell legyen!

sv

Szerelem – vagy van, vagy nincs.

A szerelem fokozatai – önmaguktól léteznek. Eleve adott, hogy egy másik embert mennyire, milyen minőségben tudok szeretni.

Ahogyan az élet minden egyes területén hozunk döntéseket és mindig az a jó, ha a saját szívünk, érzéseink szerint döntünk és nem mások véleménye szerint – úgy a párválasztásban is a szívünk az útmutató. Sőt, leginkább ott…

Ha visszagondolunk a múltra, láthatjuk: ott szúrtuk el az életünket, ahol nem a szívünkre hallgattunk… (ha volt ilyen..) Emögött mindig az van, az volt, hogy nem mertük az igazi érzéseinket megmutatni, kimutatni, felvállalni, kimondani.

Mindez valójában azért volt, mert önmagunkat nem tudtuk szeretni. Mivel sérültünk az önszeretetben, ezért nem hisszük el, hogy ennyire és önmagunkért és így szerethetnek… gyakran megesik, hogy ez annyira fáj, de nem merjük mutatni az igazi érzéseinket, ezért éppen annak okozunk fájdalmat, akit valójában szeretünk! …csak nehogy ő okozzon nekünk…

Ha jót akarunk magunknak és a másiknak, akkor vállaljuk az érzéseinket. Akkor a szívünk szerint döntünk.

Ha egyértelműen érezzük, hogy a kapcsolatunk racionális döntés és nem szív szerinti, akkor egyet tehetünk: legyünk őszinték önmagunkkal és ne engedjük, hogy félelmek, kidolgozatlan sérülések irányításában vergődve hozzunk rossz döntést! Hogy ki mellett tudunk hosszú távon boldogan élni, ez adott és csak a szív ismeri fel, nem az agy!

Egyetlen esetben van racionális döntés a párkapcsolatban: amikor már felismertem, hogy valójában hol van a szívem és mellette döntök. Ám ez már nem döntés – hiszen a döntés nem kérdés! Ez már felvállalás.

Zentai Anna

Rajz: Sabján Violetta

(Róka csillagkép = az Istenek Útjának kapujánál álló őrző-beavató erő, az öröm élése és a rendkívül magas intellektus, okosság, leleményesség, éles ész ereje)

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. (Ezt az egy felületet használom kommunikációra.)

A 2021. első harmadévére szóló, részletes asztrozófiai-asztrológiai útmutató folyamatosan rendelhető 3000.- értékben, ugyanezen e-mailen keresztül.