A nagy újraindítás – Lezárós-újrakezdős hétvége – 2023. június 10. szombat – 11. vasárnap

Különleges energiákat mozgat meg ez a hétvége, érdemes a múlt tanulságait leszűrve arra koncentrálni, hogyan lehet ezerszer jobb az életünk!

SZOMBATON a Vénusz elhalad a Rák csillagkép Altarf csillaga alatt, ami a Tekintet csillaga. Analóg azzal, ahogyan a tekintetünket, gondolataink fókuszát egy adott dologra helyezzük. Amire figyelünk, amire gondolunk, az most fokozott teremtő erőt kap, érdemes tehát tudatosan megválogatni, hogy mire figyelünk, mit fogadunk be és el!

A Nap tovább halad Nimród csillagai alatt a megtartó erőt képviselő kar felett. A Hold e napon a Vízöntő csillagaihoz érve, a múlt terheitől való felszabadulást hozza el, angyali segítséggel!

VASÁRNAP egy igazán erőteljes újraindítást élhetünk meg, amelyben a múlt tanításai, leszűrt tapasztalati nagy szerepet játszanak! A Plútó délelőtt átlép a Bak jelébe és folytatódik a nagy átalakulása azoknak a régi rendszereknek, amiknek már lejárt az ideje. Nagyon sokat fejlődtünk az utóbbi években, kollektíven és egyéni szinten is, így ami eddig jó volt és működött, ma már nem biztos, hogy tovább működtethető! Sokkal magasabb tudati- és rezgésszintre kerültünk, megerősödni hívatott az önértékelésünk, önszeretetünk is, egyre jobban felvállalva azt, akik valójában vagyunk. Ehhez mérten zajlanak most a régi minőségek lezárásai és az újra való nyitás. A Merkúr ugyanakkor az Ikrek jelébe lép a déli órákban, saját uralmi területére érve felerősödik a szellemiség, a megértés-megértetés élménye, az önkifejezés fontossága és a játékosság, mint lényegi cél! Gyermeki örömmel élni életünket, szabadon kifejezve, élvezve önvalónkat. A Merkúr ugyanakkor a Pleiadok csillaghalmaznál halad, az égbolt legtermékenyebb részén! Most óriási teremtő ereje van gondolatainknak és szavainknak! A Merkúr és a Plútó összekapcsolódása (trigon fényszöggel) így nagyon mélységes megértést hozhat el számunkra! Ideje van megérteni mindkét oldalt, megértőnek lenni a másik fél irányába is, szembesülve önnön működésünkkel. Ideje van pontot tenni méltatlan helyzetek végére. Ideje van megbeszélni, ami fontos, kimondani, ami a lényeg, ezzel nagy erőket mozgatva. Ideje van tenni önmagunkért! De ez még nem minden. A Hold, a Neptunusszal együttállásban, egy égi háromszöggé egészíti ki a Merkúr és a Plútó kapcsolódását. A két lélekbolygó egyesülése a Halak vizes, érzékeny, finom, gyengéd jegyében nagyon erős és mély érzelmekkel fűszerezi a téridőt. Ráadásul a Hold az Al Rischa csillaggal van ekkor együttállásban, ami a nagy számvetés, összegzés pillanata a lélekben! Az út végére érünk – és ezzel egy új út kezdődik, ami akkor lesz magasabb szintű, ha elvesszük a múlt tanításait és erre alapozva, ezekből tanulva, mostantól tényleg másképp csináljuk!

A Vénusz és a Jupiter teremtő aspektusa is vasárnap délután egzakt. A helyes mérték megtartása most bármely értelemben és területen fontos lehet. Kapcsolati tanítások várhatnak, fontossá válik a bizalom, a jószándék, a megbocsátó, engedő, belátó magatartás. Egyik oldalon az önazonosság tartása fontos, akár határhúzással, másik oldalon pedig az, hogy fókuszunkat a magasabb minőségen, az elérni kívánt célon tartsuk!

Zentai Anna