A megtartó erő napjai és az alázat teliholdja – 2023. július 31. – augusztus 1.

A Nap a Rák csillagkép tápláló, növelő, megtartó erőket jelképező ágánál jár, a Belső Otthon közepén, az otthon lélekmelegének puha fészkében. Hétfőn éjszaka a Preasepe csillaghalmaz ölében nyugszik. Lecsendesedve most magunk is megérezhetjük, mit is jelent igazán otthon lenni önmagunkban… ez nem cselekvés, nem kell erőltetni, vagy megváltoztatni semmit mindezért. Ez egy állapot. Érezni, átélni, tudatosítani érdemes. Ha viszont a cselekvések szintjén nézzük e jeleket – mivel a Nap maga is a cselekvő énünk jelölője -, akkor elmondható, hogy most ideje van tenni azért, hogy az otthonérzet kellemessége meglegyen. Tehetjük ezt a kapcsolatainkban is, amelyek most tápláló energiát, törődést, figyelmet, szeretetet igényelnek – de tehetjük önmagunkkal is. Ha úgy érezzük, hogy valami jól esne, feltöltene, akkor feltétlenül szenteljünk időt annak!

Hétfőn a Nyilas csillagkép alatt járó Hold által az elmúlt időszakban megszerzett lelki tudást és erőt ideje jön lehozni a gyakorlat szintjére is és adni, közvetíteni tudásunkat, érzelmeinket. Bak Hold okán most kitűnően tudunk koncentrálni, főként a lelki megélésekre, folyamatokra, de akár bármi másra is, ami figyelmet és összpontosítást igényel. Önértékelésünket is megerősíthetjük e napon!

Kedden már a Bak csillagképbe és ezzel együtt a Vízöntő légies jelébe lép a Hold. Este 20:31-kor teljesedik ki a telihold, amikor is két égi fényadónk, a Nap és a Hold szemben állnak egymással! Az oroszlán Nap – vízöntő Hold összekapaszkodása okán most elmondható, hogy együttes hangsúllyal jelenik meg a feltétlen szeretet és a szabadon megélt érzések jelentősége. Ráláthatunk arra, hogy mitől érdemes még megtisztítani lelkünket, érzésvilágunkat. Azon érdemes most elmerengeni, hogy mennyire tudjuk működtetni az önszeretetet és az érzelmi nyitottságot! Ha ez a kettő megvan, a teljességet éljük, könnyű és áramló ez a nap, bőséget is hozhat számunkra. Ha még tartunk ezek felé, akkor érdemes együttérzőbben bánni önmagunkkal, tisztítani anyai mintázatokat, átírni apait, merni elfoglalni a számunkra méltó, legelső helyet az életünkben és bátran hozni nekünk tetsző döntéseket, lelkünkre hallgatva irányítani a dolgaink haladását!

Különlegessége lesz ennek a teliholdnak, hogy kiemelten szól most az alázatról! A Nap éppen a Hydra csillagkép lehajló feje alatt, a Hold pedig a Bak behajlított térdénél jár a telihold idején. Érdemes megvizsgálni önmagunkat ebből a szempontból is: vajon gyakoroljuk-e az alázatot és milyen mértékben? Vajon alázattal fogadjuk, ami megy és engedjük be, ami érkezni kíván? Vajon nem lépjük túl a határokat, bármely irányban is, az alázat élésében?

Ez a telihold a személyiségfejlődés útján rámutat arra, hogy valóban otthonra leltünk-e önmagunkban, éljük-e az önvalónkat, magunk irányítjuk-e szabadon az életünket? A Jupiterrel egy T-kvadrátot is alkot most a telihold, így minden belső folyamat egyfelé irányul: a belátás, a megbocsátás, a gyarapodás, a terjeszkedés, a bizalom felé, az igazság anyagba ültetése felé, a termékeny és biztos tudás megszerzése felé!

Zentai Anna

Kép: Pinterest