A Kos idején…

Fonjuk tovább a Kos időszakról szóló üzeneteket…
A legutóbbi írásban szó volt arról, hogy ez az időszak azok számára hoz fel indulatot, akik elfojtanak, vagy megfelelni akarnak (tudat alatt), illetve, kiegészíthető ez azzal, hogy azok szembesülnek rossz érzéssel mások indulataival, akikben még van áldozatprogram. Ha ez már nincs, akkor nem érint meg mások dühe.
Mondhatnánk úgy is, hogy aki egészséges akarattal rendelkezik, az jól éli meg ezt az időszakot és egy jól felhasznált energiával csodákat teremthet magának – aki akaratgyenge (!), az pedig a tanításokat kapja, hogy változni tudjon, megerősödjön, fejlődni tudjon.
Az akaratos, indulatos, bántó magatartás mögött (legyen szó önbántásról, vagy mások támadásáról) lévő öntudatlan működési mechanizmus gyakorlatilag összefoglalható így is: ✨ nem merem érvényesíteni a szívem akaratát, ezért az elme akaratát érvényesítem! ✨ (…mindezt azért, hogy megfeleljek mások elvárásainak, tehát megfelelési kényszereket működtetek, nem merem képviselni önmagamat.)
Az energiák ott vannak így is, úgy is. Érzem és működtetem őket, de még nem emeltem fel őket a szívemig!
Ez a szívbe való emelése erőinknek – az, ami a fejlődésünk lényegi esszenciája! Most, e napokban a lelki-szellemi-fizikai erő megnyilvánulásán, működtetésén keresztül érezhetjük ezt a tanítást. (…és ez még csak a Kos jel! Hamarosan elérkezünk a Kos csillagképhez, amikor ennek kiemelt ideje jön!)
A Kos stációjában ideje van annak, hogy meghozzuk a kellő áldozatot – akár letenni a büszkeséget, az elvárásokat, az anyag imádatát a szív gyengédsége felett! A másikra való haragvást, a saját sérüléseink gyógyítása helyett.
Ezen áldozatainkból születhet csak áldás hamarosan, az aratás idején…


Zentai Anna, asztrozófus
Kép: Pinterest