A Jupiter-Neptunusz együttállás jövedelmező kihasználása

ÁLMODOZZ!

Ebben az egyetlen szóban össze tudom foglalni a jelenleg leginkább ajánlatos, legjövedelmezőbb, legnagyobb sikert hozó javaslatot. Na, persze, ki is fejtem, hogy miért.

Az éppen hátráló mozgást végző Jupiter most újra együttáll a szintén hátráló Neptunusszal, a Halak jelében, a Halak csillagkép alatt. Mindkét uralkodó a saját jelében egyesülve, csodálatosan tiszta és erőteljes teremtő erőket kelt életre, megvalósítva birodalmuk legfőbb üzenetét: az Egységet! A Neptunusz a valódi érzelmeink hangsúlyozása mellett a fantázia és képzelet birodalma, méghozzá a teremtő képeké! A Jupiter pedig, mint a kiterjedés, kiáradás elve, most felnagyítja a bennünk élő képi világot, az érzelmek áradásával fűszerezve. Elképesztően.. azaz bocsánat, inkább képekkel elárasztóan hatalmas ihletet ad nem csak alkotó munkáinkhoz, de az életünk jobbá alkotásához!

Ha most úgy reagálnál, hogy “dehát az álmodozás illúzió, a képzelődésből csalódás lesz”, akkor ez normális. Más szóval, a jelenleg megszokott, kívülről ránk rakott, normálisnak tűnő KERETEK között gondolkodsz. Mert direkt erre kondicionáltak. Mert nekik nem sikerült – akkor nehogy neked már sikerüljön! Ugyan már…. Az előző generációknak még nem állt rendelkezésükre az a tudás és annyi segítő módszer, amellyel az életüket megoldhatták volna és ismerték volna a teremtés titkait – nekünk azonban már igen! Innen tudjuk, hogy a képzelődés nem illúzió, hanem a lélek hangja és útmutatása, viszont az álmaink anyagba öntését elronthatjuk azzal, ha a negatív érzéseinket is igaznak hisszük! Az ember ugyanis hajlamos az érzéseivel azonosítani önmagát – ez csapdahelyzet, mert az érzések nagy része nem is a sajátunk, csupán másoktól átvett programok, vagy azok következményei. A negatív érzések pedig – félelem, szorongás, kétség, szomorúság, stb. – olyan illúziók, amelyek a múlt élményeinek maradék rezgései miatt lehetnek még jelen. Még nincsenek feldolgozva, vagy kitisztítva. Azaz: ne adj erőt a rossz érzéseknek, csak a jóknak! Hétköznapi emberi nyelven talán így lehetne ezt megfogalmazni…

A Jupiter most tehát mindenképpen felnagyítja a mélyen bennünk élő lelki- és képi világot, azonban, ha nem vagyunk urai ennek, akkor könnyedén saját kardunkba dőlhetünk… és nem, nem azért, mert illúziókat kergettünk, hanem azért, mert mi magunk nem vettük irányítás alá a dolgokat! Mit lehet hát tenni?

A kulcs ahhoz, hogy amit megálmodtunk, elképzeltünk, az valóra váljon, többösszetevős, de egyszerű. Az első, hogy legyél tisztában azzal, hogy a fizikai síkon mi a helyzet, de azzal is, hogy a lelki síkon mi van! Tehát ne hajtsd el a teremtő képeket magadtól, amelyek jó érzéseket adnak, sőt, lubickolj bennük bátran és figyeld a lelked, miben, hol, hogyan érzi jól magát, mert konkrétan megmutatja! Ugyanakkor azzal is legyél tisztában, hogy ebben a teremtő folyamatban fizikai síkon éppen hol tartanak a dolgok! Ahhoz, hogy a kettőt egyesítsd – magadat kell egységbe hoznod az álmaiddal. Alapvető a teremtésben, hogy minden a gondolatból indul – de az érzés még erősebben teremt, szóval, amíg nem kerülsz teljesen egységbe, érzés szinten is a céljaiddal, addig hiába…

A másik kulcs természetesen a cselekvés! Szép dolog az álmodozás, de mi van akkor, amikor helyzetbe kerülsz és történnek a dolgok az anyagban? Meg mered lépni, amit kell? Ki mersz mozdulni a komfortzónából? Meg mered haladni a (vélt) félelmeket? Akarsz erőt befektetni a fizikai síkon? …mert ez így működik az anyag világában… Ez a vizsga, akár több egymás utáni lépcsőben is érkezhet, de ha állod, akkor biztosan meg tudod valósítani kint is azt, ami bent már valóság! Asztrológiában jártasok már sejtik, hogy ez bizony a szaturnuszi energia. Ez kell a megvalósításhoz! Ő az, aki a láthatatlanban már jelen lévőt levizsgáztatja az anyagban és átadja a belépő kártyát – ha készen állsz rá. Ez pedig azon múlik, hogy engedsz-e még a félelmeknek, vagy nem? Ugyanő mutatja meg, hogy ha helyzetbe kerülsz, mi lehet a segítség: a jelenlét! Hiszen ő az idő princípiuma is. Egy vizsgahelyzetben érzett szorongás ugyanis teljesen meg tud szűnni, ha egyetlen paradigmaváltással kilépsz a fizikai időben való aggódásból és simán belemerülsz a jelenlétbe. Ha annak vagy jelen, ami éppen most, éppen ott, éppen akkor történik. Tehát ne agyalj. Csak légy jelen!

A Neptunusz nem illúzió, soha nem is volt az. A Neptunusz a teremtő képzelet. Bármi, ami benned ide kapcsolódó rossz érzés, vagy gondolat, az csupán a felszínen, az elmében erre rárakódott téves hitrendszer, hozott mintázat. Ha ettől megszabadulsz, marad a teremtő erő! Sőt, feltámad, új erőre kap!

Alkoss hát, képzelődj, merengj bátran! Aztán legyél ugyanilyen bátor akkor is, ha cselekedni kell!

Zentai Anna

Kép: Pinterest