A gyógyulás kiemelt ideje – 2023. december 14. csütörtök – 15. péntek

A Nap csütörtökön és pénteken eléri a Kígyótartó (Ophiuchus) csillagkép legfényesebb csillagát, a Rasalhague csillagot, amely az egész csillagzat esszenciájával bír! Ez a mostani időszak, de különösen ez a két nap így a gyógyító-öngyógyító erőink magasfokú működésbe lépését hozza el, egyben beavatásokat is, vagyis olyan élményeket, amikor saját tapasztalaton át tanulunk, értünk meg valami fontosat az életünkről.

A Rasalhague csillagfénye ragyog hát ránk e két napban – most érdemes kiállni a napfényre és tudatosan fogadni magunkba ezt a csodálatos gyógyító erőt!

De nem csak a gyógyulásról és a beavatásokról szól ez az idő. A kígyó kézben tartása, “kezelése” jelképezi azt is, hogy működtetjük a saját teremtő erőinket! A kígyó az ősi szimbólumrendszerek szerint a bölcsesség, a tudás, a megújulás és a tisztaság jelképe is (a földön csúszik, mégsem lesz soha ‘koszos’!). A kígyó jelképezi még a kérdéseket is, amelyeket feltéve tudáshoz juthatunk! (Hiszen a kijelentés beszűkít – a kérdés teret nyit és elindulásra, keresésre ösztönöz!) A kígyó jelképezi ugyanakkor azokat a kozmikus, csodálatos teremtő erőket, amelyekkel az életünket alakítjuk, formáljuk! Ide tartoznak szellemi és érzelmi vibrációink, szándékaink és gondolataink, érzéseink és választásaink, tetteink és nemcselekvéseink, magatartásunk és elképzelésünk, minden és bármi, amivel alakítjuk, teremtjük utunkat, tapasztalásainkat! Tehát most tudatosodunk arra, hogy erőink nem mások kezében vannak, nem külső erők játszanak velünk!!! Most tudatosodunk arra, hogy magunk vagyunk a tapasztalásaink előidézői, sorsunknak nem csak urai, de irányítói is! Erről szól most a legtöbb… szinte minden tapasztalat!

Zentai Anna

Kép: Pinterest