A csoda lehetséges! – Vénusz-Uránusz szextil

Kép: Jennifer Hawkyard

A csoda lehetséges, a vágyak valóra válhatnak!

A Vénusz és az Uránusz szextil fényszögben kapcsolódik most az égbolton, amely szerdán hajnalban pontosodik be. A Vénusz a Halak jelében, a Vízöntő csillagkép alatt, a jövőbe ömlő csillaghullámnál jár, az Uránusz pedig a Bika jelében, a Kos csillagkép alatt. Kettejük kapcsolódása támogatja a vágyak felszabadítását, az elképzelések olyasfajta anyagba öntését, amelyre eddig talán nem is számítottunk!

Az Uránusz olyasfajta megélésekhez kapcsolható, amikor a megszokottól teljesen eltérő élményeket, impulzusokat kapunk és az eddig fennálló keretek mögül szívesen kacsintgatunk kifelé, sőt, messze, a távolba! Ez az energia szükséges ahhoz, hogy ha volt eddig olyan helyzet az életünkben, amelyre nem találtunk megoldást, amelybe beleszűkültünk, lehetetlennek érezve a kiszabadulási, vagy megoldási esélyt – akkor most olyan kapukat találhatunk és olyan gondolatokat, amelyekre nem is gondoltunk volna és nem hogy új keretet adnak, de inkább minden kerettől kiszabadítva bennünket, távlatokat nyitnak a megoldáshoz! Most érdemes ráhangolódni a végtelen lehetőségek ízére, dédelgetni legszebb álmainkat olyan merengések mentén, amelyhez a “bármi lehetséges” és a “mi lehet még azon is túl?” eszméket kapcsoljuk… Meglehet, hogy nyitnunk érdemes olyan gondolatok felé, amelyek az előre nem láthatóságról, az ‘annálisjobb’ megéléséről és a teljesen más, nem várt, de sokkal jobb lehetőségekről szólnak.

Erős művészi érzékenység is társul mind a Vénuszhoz, mind az őt uraló Neptunuszhoz és az Uránuszt is a Vénusz felügyeli. Így bővében vagyunk most a művészi ihletnek, amely nagyszerű ötletekkel, gondolati szikrákkal és újító szellemmel párosul. Képesek vagyunk újat és szépet adni a világnak és társainknak. Nyithatunk új és más, az eddigiektől eltérő, vagy modernebb irányzatok felé is.

Mély érzelmeink és vágyaink most támogatást kapnak az újra való fogékonyságtól. Az eddig elnyomott erők felszabadulhatnak, tehetünk és alkothatunk a jövőért, akár saját jövőnkről, vagy egy jövőbeni generációról legyen szó.

A csodák lehetségesek! …elég, ha megengedésben vagyunk feléjük.

Zentai Anna