2024. június vége

“Ne nézz hátra, nem arra mész!”
…Alapvetően igaz is lehetne a sokat ismételt jótanács, de nem most és nem azoknak, akiknek erősebb Rák érintettségük van.
Valóban az lenne az ideális, ha egyszerűen az állandó jelenben élnénk és nem akadnánk meg a múltban, de addig, amíg eljutunk fejlődésünk eme szakaszáig – vagy inkább eredményéig – addig az adott tudatossági szintekhez adott tapasztalási folyamatok tartoznak.
A Rák jegyéhez például az, hogy bizony, emlékszem a múltra, sőt, pontosan tudom, honnan jöttem, nem felejtem el a gyökereimet, tisztában vagyok a dolgok eredetével, tudom, milyen magot vetettem, stb… Hogy kutatom az őseim életét, a családomat, a gyökereimet, hogy megismerem a múltamat – hiszen csak akkor tudom elhelyezni magam bárhová, ha a gyökereimmel, az eredetemmel tisztában vagyok.
A jelen időszakban is fontos most ez a megélés. Ahhoz, hogy tudjam, ki is vagyok valójában, ideje kicsit visszatekintenem. Persze nem beleragadni, nem siránkozni kell. Hanem megismerni, rálátni, megérteni, harmonizálni, kibékülni vele.
Csütörtökön a Merkúr és a Szaturnusz trigonja nem csak lelkesítve késztet a lélek és a múlt megértésére, hanem az ősi értékek őrzésére is hív. Ideje lehet kimondani mély érzéseket, akár azt is, amit régóta nem mertünk.

Zentai Anna