2024. Június 25 kedd – 26 szerda

A Nap, a Merkúr és a Vénusz is a Rák vizes, érzésekkel teli birodalmában halad, az érzékeny Hold uralma alatt. Kapcsolatainkban így most az érzések játsszák a főszerepet, legyen szó bármilyen hangulatról, érzelemről… nagy valószínűség szerint a tetteinkben is az érzés lesz a döntő és gondolkodásunkat, elménket is most az érzelmek motiválják, így mindennapi döntéseinkben is a lélek motivációja játszhatja a főszerepet.
Ebben az időszakban óvatosabbak és megfontoltabbak is vagyunk az érzések terén, hiszen eddigi tapasztalataink emléke ott él a lélekben. Furcsamód a lélek jobb emlékező, mint az elme… hiszen az, amit átéltünk, mélyebb nyomot hagy, mint az, amire gondolunk, vagy ahogyan értelmezünk. A lélek számára, ami élmény – az valójában az élet! Ám fontos az élményeink sodrában az is, hogy bármi is történt a múltban, ne azok az élményeink határozzanak meg, amik miatt bezártuk a szívünket, hanem tudjunk megnyílni újból… A lélek élni akar, az érzelmek pedig áramlani. Ideje engedni, megengedni, beengedni, átengedni…
A Merkúr most találkozik az Ikrek csillagzat legfényesebb csillagával, a Castorral, így kapcsolatainkban, mindennapi érintkezéseinkben a múlandó, halandó oldallal találkozunk. A Jupiter ugyanakkor a Hyádok csillaghalmaz alatt kiáradóan termékeny szellemi erőknek, gondolatoknak nyit teret. A Hold e napokban erőteljes tisztulás és megnyílás lehetőséget hozza el a léleknek, terheinktől szabadulva, az érzelmi megkönnyebbülés élhető meg, ha követjük belső hangunkat.

Zentai Anna