2024. június 19. szerda – 20. csütörtök – Mars-Hamal együttállás, Nap-Neptunusz kvadrát

Szerdán a szellemi kitörés és emelkedés bolygója, a Mars eléri a Kos csillagkép legfényesebb csillagát, a Hamal csillagot. A Kosnak nem véletlenül a fejét hangsúlyozzák a népi hagyományok is, a csillaghagyomány szerint a szellemi erők megjelenítője ő, amely mozgatja a cselekvéseinket, anyagi teremtéseinket és amellyel bármit elérhetünk, amit csak akarunk! …de legfőképpen legyőzhetjük a lehúzó erőket és választhatjuk azt, ami fényes, emelő, előre vivő.

E két nagy szellemi erő egyesülése most a tudatosság magasfoka, amit bármilyen helyzetben kihasználhatunk, működtethetünk most! Ideje annak, hogy erőt vegyünk magunkon – de ez az erő most szellemi erő! Hogy olyan dolgokat válasszunk, amelyek igazán emberiek, előre vivő, emelő, hasznos és igaz dolgok: a megfelelő helyzetekben megfelelően reagáljunk, viselkedjünk, pozitív gondolatokkal motiváljuk magunkat, higgyünk erősebben önmagunkban, céljainkban és merjünk kiállni magunkért, vagy ahogyan gyakran mondjuk: válasszuk magunkat! Ezzel az erővel most egyetlen határozott döntéssel felülemelkedhetünk a régi megfelelési kényszereken, gátlásokon és pesszimizmuson.

Mindemellett a Nap és a Neptunusz teremtő fénykapot alkot egymással, amely a lélek mélyét és a fényhozó világosságot kapcsolja most össze! Ideje kilépni az áldozati szerepekből, önsajnálatból és fényt vinni oda, ahova eddig nem, ideje fényt deríteni belső titkainkra, világosan látni a mélységeket! Most tiszta rálátásunk nyílik az eddig rejtett dolgokra, érzelmeink pedig akár testet (szavakat, tetteket) is ölthetnek. Ha azt vesszük észre, hogy valamiben vesztesnek azonosítottuk magunkat, akkor ideje másképp gondolni és érezni! Mindezen energiák együttese által most kitűnően működnek a sokszor ismételt pozitív mantrák! Figyeljünk oda, hogy a hétköznapokban mit mondogatunk, vagy gondolunk gyakran, hiszen ezen rezgések visszahatását tapasztaljuk, nap, mint nap! Fényesítsük fel érzelemvilágunkat, hangoljuk feljebb magunkat! Mindehhez a saját mélységeink, a lelki műküdéseink megismerése is nagy segítség most.

Zentai Anna

Kép: Anton Amitt: Orion