2024. július 07. – Hétvégi gondolatok, csillagüzenetek

Most jött el ismét az ideje, ebben a csodás nyári verőfényben, hogy figyelemmel legyünk annak, kik is vagyunk, mi is jelenti a belső otthont, hogyan is tudjuk fenntartani, megtartani, megerősíteni azt a finom lelket, aki bennünk él, azt az önazonosságot, ami vagyunk. Hogy ne másokra, hanem a belső vezettetésre és szükségleteinkre figyeljünk. Hogy ne alkudjunk meg, ne vigyenek el kívülről jövő dolgok, mások meglátásai. Hogy vegyük észre, mit akarunk valójában, ki vagyunk valójában, mit érzünk valójában. A Merkúr jelentős csillagokat érint a Rák csillagképben és érkeznek hamarosan a többi bolygók is. Ez a belső hazatalálás, a belső otthonteremtés ideje.

Érdemes most figyelni minden beáramló információra és impulzusra és nem kell azonnal igent mondani mindenre. Ha már megtettük és mégis úgy érezzük, nem vagyunk otthon abban, amiben vagyunk, akkor is mondhatunk nemet és választhatjuk önmagunkat – most ez a tanulási szakasz zajlik.

Szombaton a Vénusz elhaladt Pollux csillaga alatt az Ikrek csillagképben, így az öröklét eszméivel, értékeivel találkozhattunk. Azzal, hogyan is lehet megtartani, éltetni azt, ami valódi érték. Megérezhettük, hogy mi az egyáltalán… Kedden ő is megérkezik majd a Rák csillagai alá és innentől még hangsúlyosabbá válik, hogy éljük a belső harmóniát lelkünk szentélyében.

Vasárnap a Merkúr halad el a Rák csillagkép Jászol csillaghalmazánál, majd a két Szamár-csillag alatt, így már a belső, szellemi születés, védettség és a szellemi táplálás-növelés ideje zajlik. Kérdezzük most meg magunktól: vajon mi az, amit éltetünk magunkban, milyen gondolatokat mozgatunk, milyen szavakat mondunk ki, milyen kijelentéseket teszünk kívül és belül? Ezek a teremtő erőink, amelyek aztán manifesztálódnak… de van még időnk szűrni, a nem tápláló minőségek elengedése majd 11-én csütörtökön fog megtörténni.

Zentai Anna

A képen: balról a Gulács, jobbról a Badacsony