2024. január 27. szombat – 28. vasárnap – Hétvégi csillagüzenetek

Nagy sürgés-forgás van égen és földön, annyi minden történik ezen a hétvégén!

A Nap a Bak csillagkép behajlított lábánál halad, fényt hozva a térdhajlítást idéző csillagtérbe, így e napokban különösen fontossá válik az alázat, a szelídség, a belátás művészete! A Hold az Oroszlán csillagképben járva az életörömöt, a feltétlen szeretet hangsúlyát és velük együtt a sorsuralás idejét súgja a léleknek. Szombaton fog elhaladni az Oroszlán szívénél, a Regulus csillagnál, ami a teljes, feltételek nélküli, tiszta szeretet sugárzása! Megérezhetjük ezt most mindannyian. Ha ilyenkor azokra a dolgokra hangolódunk, amelyek mély szeretetet ébresztenek bennünk, akkor különösen erős szívkoherencia jöhet létre! Ez most szombaton este 20:25-kor egzakt, tehát az előtte-utána lévő órákban és ez idő alatt végzett szívkoherencia gyakorlatok rendkívül erőteljesek lehetnek!

SZOMBATON az Uránusz, a tudattágítás, a rendszerben értelmezés és tisztítás princípiuma előrelendül és mától direkt irányba halad, a Napút haladási irányával, azaz a cselekvő énnel egy irányban. Érezhetjük ezt abból is, hogy ilyen napokon különösen tiszta, felszabadult a tér, pillanatok alatt villannak be megértések és különösen könnyen megy a teherletétel, a korlátaink és kényszereink elhagyása általi megkönnyebbülés!

A Merkúr, a Mars és a Nyilas csillagkép alfája (Rukbat csillag) együttállásba kerül ezen a szombati napon. A Tejút Nyílásának esszenciális fényüzenetét hordozó Rukbat a magas égi szférákból kiömlő erő és tudás legfényesebb csillaga. A felsőbbel való kapcsolódás mellett a tudás lehozásáról is szól, a bölcs és szeretetteljes működésről a mindennapokban – hiszen lényegében ez az, amit tanul az ember, itt a földi létben. Most mindez összefonódik a gyermeki játékossággal, az őszinte önkifejezéssel, a gyors és fürge gondolkodással, a nyílt és egyenes közlési készséggel! Ideje van a magas tudás kinyilvánításának és a tanítások átadásának, kiterjesztésének.

Ugyanezen a napon a Nap és a Jupiter anyagba varázsló kvadrát fényszöge is egzakt. Fény derül az igazságokra, a világosság fénye kapcsolódik a tudás, a bölcsesség erejével! A tisztító cselekvések és a biztos tudás együttese használható arra, hogy kézzel fogható eredményeket teremtsünk. Fontos lehet most a hit, a bizalom ereje és az, hogy ne kint – hanem magunkban akarjunk tisztítani és ezt cselekvően meg is tegyük.

VASÁRNAP a Vénusz és a Szaturnusz bolygók szextil kapcsolata nagyon finom és tudatos kapcsolódást idéz az emberi kapcsolatainkban, párkapcsolatban. Felhívja a figyelmet arra, hogy mik a valódi kapcsolati értékek és tapasztalataink összegzése által rávilágít kötődéseinkre, azok minőségére. Megérezhetjük, mennyire fontos a mélység és az intimitás.

A Merkúr-Mars együttállás vasárnap és hétfőn kerül pontos trigon kapcsolatba az Uránusszal. Ezt már előző napokban érezzük, a folyamat zajlik és vasárnap egzakt a Merkúr által. Olyan villámgyorsan láthatjuk át és érthetjük meg a helyzeteket, hogy mi magunk is meglepődhetünk! A magasabb megértés, a bevillanó megoldó ötletek, az új találmányok, felfedezések, felismerések napjai ezek! Érdemes gyorsan feljegyezni ötleteinket, ihletett gondolatainkat, mert amilyen gyorsan érkeznek, úgy el is illannak és már más területekre kalandozhatunk. A tisztázó, őszinte, egyenes beszélgetéseknek is ez az ideje – szemtől szembe nézni, beleállni helyzetekbe és tisztázni azt, ami fontos (de mindezt csakis szeretettel és szelíden, alázattal).

Fontos felismerések, döntések, megértések napjait éljük már. Februárban ez még inkább fokozódni fog. Közben a vízöntő Plútó által már egyre inkább felszínre kerülnek az eddig tudat alatt rejtegetett tartalmaink. A kapcsolataink, mint tükrök tartják elénk mindazt, amivel eddig nem, vagy nem mélységeiben néztünk szembe… ettől nem kell megijedni. Sőt! Mindaz, aminek most megnyílik egy kapu, eltávozva, elfolyva, tiszta teret hagy azoknak az áldásoknak, amikre régóta vágytunk, vártunk! Érdemes nem elsiklani a lélekben megjelenő fájdalmak elől és nem is a másik félnek tulajdonítani azokat, hiszen ezek bennünk voltak eddig is, mélyen a múltunkban gyökereznek, nem a jelen eredményei! Önmagunkban kell megtisztítani saját belső világunkat!

Zentai Anna

Kép: Pinterest