2024. január 15. hétfő – 16. kedd

Az önértékelésben való szintlépési folyamat vége felé járunk. Sokat írtam már arról, hogy a Bak jegyében járó Plútó, a Szaturnusz uralma alatt az értékrendszerünk gyökeres, mélyreható átalakítását hozza el, vonatkozik ez önmagunk értékességének elismerésére is. Ebben a folyamatban a tapasztalataink által mélyen tudatosulnia kellett már bennünk, hogy valójában mennyire értékesek, megbecsülendők vagyunk… A Plútó már együttáll a Nappal, így e folyamat végjátéka plusz energiát kap, tiszta rálátást a saját mélységeinkre és lehetőségét annak, hogy árnyékainkat, eddig megtagadott részeinket felfényesítsük – ne csak meglássuk, de meg is szeressük, elfogadjuk, beintegráljuk, felemeljük.

Hamarosan a Vízöntő jegyében folytatják útjukat, ők ketten és ezzel elhozzák azokat a lehetőségeket, amelyek talán már régen is jöhettek, de nem mertük bevállalni, meglépni őket, vagy csak elképzeltük, mi lenne, ha… Most, illetve hamarosan fejest ugorhatunk azokba a különleges, újszerű élményekbe, amelyekhez már stabil alapot szolgáltat az elmúlt időszakban megszerzett, beérlelt önértékelésünk, önfelvállalásunk, illetve az új rendszerek, amelyeket felépítettünk, vagy most építgetünk.

A Föld elemű jegyekben járó bolygók mellett most hétfőn három vizes elemű planéta is van, a lelkiség, az érzésvilágunk így nagyon erős, mély intuíciók, ösztönös megérzések segítik utunkat. Álmaink, elképzeléseink megvalósítása most támogatott, lépésről lépésre, megfontoltan tudunk tenni vágyainkért. A Merkúr bolygó mostantól a Nyilas csillagkép íjánál halad. Hétfőn az Al Nasl csillaggal, a nyíl hegyével való együttállása a lényegi fókuszra hegyezi ki gondolataink irányát és szavaink hangsúlyát is – megérezhetjük a lelkünket hazahívó szót, gondolatmagot… Vajon mi jelenti valójában a belső otthont? Mi az, ami a szívünknek igazán fontos? Mi az, amiért változni vagyunk képesek? Ezen is érdemes lehet most elgondolkodni…

Kedden a Nap és a Neptunusz szextil fényszöge által most finoman fellebben a fátyol lelkünk mélységeiről. Tisztán beláthatunk a mélybe, fényt vihetünk oda, ahova eddig lemerülni sem mertünk. A múltból visszatérő minőségekkel találkozhatunk, de harmóniát is hozhatunk a múlt történeteibe, vagy azok feldolgozásába. Finom, érzékeny, érzelmes oldalunk most a felelősségteljes, érett, döntésképes, irányító aspektusunkkal kapcsolódik, végtelenül támogató, lágyan segítő formában.

Zentai Anna

Kép: Pinterest