2024. február 15. csütörtök – 16. péntek – Vénusz a Vízöntőben

Kitörni a régi negatív gondolatokból jóval fontosabb, mint gondolnánk, hiszen a vibrációnk határozza meg a teremtéseinket, a magunkban alkotott képek, érzetek minősége köszön vissza a fizikai síkon és hat vissza érzelmeinkre is. Ha csak néha megfigyeljük azt, hogy éppen milyen gondolatokat és érzéseket generálunk most magunkban – ennek máris óriási jelentősége van! Most, hogy a Mars-Plútó tegnapi egzakt együttállása megtörtént és még egy ideig egymás hatókörében vannak, illetve ide csatlakozik már a Vénusz is, különösen nagy szellemi erőket tudunk megmozgatni és kitűnő lehetőségünk van arra, hogy a régi, sokat ismételt negatív gondolatok és kijelentések helyett újakat, felemelőbbeket találjunk! Az elme így is, úgy is dolgozik – adjunk neki az eddigiektől eltérő, más gondolatokat! Várni, hogy a kapcsolataink maguktól megoldódjanak – érdekes lehet, ám sokkal többre jutunk, ha magunkat megfigyelve felfedezzük, mivel tudjuk segíteni ezt a folyamatot és megszabadulunk régi beidegződésektől, újakat találva helyettük.

Csütörtökön a Mars megérkezik a Bak csillagkép csillagai alá és így a férfi minőség elindul a felvállalás útján. Érezhetjük az erőt ahhoz, hogy hívatásunkat, illetve szívünk hívásait felvállaljuk, csináljuk, elvégezzük. Sorsfeladattá válhat kiállni magunkért, képviselni az érdekeinket, értékeinket. Visszatekintve a múltba, mélyen megérintő felfedezéseket tehetünk. Átlátva azt, hogy hogyan álltunk helyzetekhez és ezekből mi alakult ki – már tudatosodhat bennünk, hogy min érdemes változtatni. A Hold a Kos csillagkép alatt halad, a Bika jegyében, e napon. Lélekben most érdemes olyan jövőképeket ízlelgetni, amelyek hívják a lelkünket és erőt adnak, hogy önmagunkat választva haladjunk az úton.

Pénteken a Vénusz megérkezik a Vízöntő jegyébe (az égbolton 18-án, vasárnap ér majd be a Bak csillagkép alá). Hangsúlyosodnak a kapcsolatainkban megélt élmények, megszerzett tapasztalatok. Az eddiginél is erőteljesebb tisztulás indul be, felszabadíthatjuk termékeny, létrehozó erőinket, nyitottá válunk új és különleges élményekre. Ha választanunk kell, most is válasszuk önmagunkat! Azt, amire valójában vágyunk, várunk, amit valójában akarunk. Kapcsolati mintáink megtisztításának, női mintáink, hozadékaink megtisztításának is kiemelt ideje ez az évkörön. Gondoljuk át, hogy mi az, amit már nem akarunk az őseink után ismételni, már másképp csinálnánk, tisztán, szabadon, a szívünk szerint!

Bár nyitottak vagyunk most az egészen új impulzusokra, ne kapkodjunk, gondoljuk át, hogy mit és hogyan érdemes választani és működtetni! A szívünk számára tiszta és felszabadító minőségeket, dolgokat, utakat érdemes választani. Megízlelhetjük a ragaszkodás helyett a szabadságot, a nehéz helyett a könnyűt, az elvárt helyett a lehetségest, a meghatározott helyett a nyitottat. Önmagunk nyitottabb, felszabadultabb, önfeledtebb énjét. Ha olyan munkával foglalkozunk, amelyben megjelenik a szépség vagy a művészet, akkor ebben teljesen új, modernebb, egyedibb, korszerűbb minőségekre válhatunk nyitottá. Ha kapcsolatainkat szeretnénk jobbítani, akkor nem a szabadosságot, hanem a tisztítást érdemes választani: megtisztítani saját hozott mintáinkat, teremtő erőinket, gondolatainkat, hitrendszereinket. A múlt élményeinek feldolgozása továbbra is erősen aktuális, mostantól ide még inkább csatlakozik az ősbizalom helyretétele is! Ha ez sikerül, kapcsolatainkban a veszteséget felválthatja a siker, birtoklásainkat a kötődés, konfliktusainkat a harmónia.

Zentai Anna

Kép: Pinterest