2023. október 10.

A mai nap száma a 9-es, a Tarot rendszerében a Remete lapja tartozik ide. Így a mai nap a belső fény felfedezésének jegyében történik. Kiemelten szól önvizsgálatról, önismeretről, belső utazásról. A figyelmünket, amikor csak tudjuk, érdemes a külsőségekről és más emberekről önmagunk felé, az ő tükreikben a bennünk feljövő tükröződések felé fordítani és jelen lenni a lelkünk folyamatának, a belső megéléseknek, amelyek most mély felismerésekhez vezetnek és önnön értékeinkről való megbizonyosodáshoz.

A reggeli órákban egzakt a Vénusz és a Szaturnusz egymással való összefonódásának inspiratív aspektusa. Délután aztán a Hold is bekapcsolódik hozzájuk, a Vénusszal egyesülve. Így a mai nap alkalmas a kiüresedést, vagy koncentrációt jelentő meditatív gyakorlatokra.

A Vénuszban jelen lévő női minőség, termékenység és kapcsolódási készség most vizsgázik és kristályosodik, a bölcs Szaturnusz által. Kiderül, mely választásunk és teremtésünk értékálló. Érdemes elgondolkodni például azon, hogy kapcsolatainkban hogyan működünk, hogyan kötődünk, milyen formában van jelen a bizalom, a biztonság és az ezen alapuló öröm élése. Kitűnő alkalom nyílik kapcsolatok rendezésére és tisztázásra, hiszen a Szaturnusz a Vízöntő csillagkép tisztító vizének csillagai alatt jár. Kapcsolataink alakulásában tehát a helyreigazító, rendező, tisztázó-tisztító erők vannak jelen, illetve kiemelten fontossá válhat az engedés – megengedés állapota, tudatossága. Amikor a megengedés állapotába kerülünk, minden feszültség, görcs, súly, vélt akadály eltűnik. Ez a könnyed, finom energia biztosítja, hogy akaratos belenyúlás nélkül, a helyzet önmagát oldja meg.

A délután folyamán mindez érzelmekkel és családi béke, lelki harmónia és bizalom lehetőségével fűszereződik. A Hold-Vénusz finom egyesülése mögött az Oroszlán csillagkép hangsúlyozza, hogy szeretetünk és vágyunk legyen feltétlen, független, elvárások nélküli!

Zentai Anna

Kép: Pinterest