2023. november 7. – 8. – A szív megmérettetése

Mérlegen az emberiség.

Mindenki, kivétel nélkül. Mindenki számára eljött az évkör azon időszaka, amikor el kell számolnunk a szívünk igazságával, a láthatón túli valósággal. Amikor felismerhetjük, hogy a szívünk számára mi könnyű, mi nehéz, mi igaz, mi felesleges, mi szükségtelen és mi éltető… Az egész további utunk függ attól, hogy milyen felismerésekre, döntésekre jutunk mostanában.

Kedden a Nap megérkezett a Mérleg csillagképbe és elhaladt annak dupla alfa csillagai alatt. Fény derül a múlt igazságaira! Megmérettetnek a múlt történései. Kiderülhet, mi igaz és mi nem az. Érezhetővé válik a magasabbrendű törvénykezés is, amely nagyon messze áll a földi ember sérült lelkének ítélkezésétől, annál közelebb létezik viszont az egyetemes szeretethez… A szívünkben rejlő, valós érzések kerülnek most terítékre és ezek megoldásán, kezelésén múlik hamarosan az, hogy tudunk-e majd szintet lépni…

A Merkúr már a jövőt megmérő serpenyő csillagai alatt jár, a Nap most ért a múlt serpenyőhöz, a Vénusz pedig az ember alkotta Zodiákus körön érkezik meg a Mérleg jelébe (szerdán délelőtt). Szinte egyetlen nap alatt beindulnak az emberi kapcsolatokban zajló folyamatok, hangsúly kerül a párkapcsolatokra és azok működésére, valós vagy illuzórikus harmonikusságára.

Meglehet, hogy eddig voltak már kialakult nézeteink a kapcsolatainkról és arról, hogyan kapcsolódunk mi magunk. Meglehet, hogy ezeket most át kell gondolnunk, vizsgálnunk, értékelnünk. Kedden és szerdán még kitűnő idő van megbeszélni a mélyebb témákat, lelki-érzelmi megéléseinket, kifejezni tiszta, valós érzelmeinket. Vannak, akiknek most van ideje átgondolni, hol hazudtak eddig önmaguknak és mit éreznek valójában – és vállalni azt, ami az igaz érzésük. Vannak, akiket múltbeli vállalásaikért már jutalmaz a teremtés. Vannak, akik múltbeli tévedéseiket most helyrehozhatják, vagy a jelen kapcsolati helyzetüket megoldhatják a feltétlen, ítélkezésmentes szeretet erejével.

A mérleg Vénusz időszakába érve a külső szépség és a harmónia megélése, kívül és belül, egyaránt fontossá válik. Mint ahogyan az is, hogy egyensúlyt teremtsünk és tartsunk a mindennapjainkban. Nem csak kapcsolatainkban, hanem akár a munka-magánélet terén is. A szenvedélyes, mély energiákat mostantól finom, harmonikus erők fűszerezik, amely által önmagunkban és társainkkal is megélhetővé válik a béke, a nyugalom, az összhang – ha a szívünk igazsága szerint választottunk és éltünk eddig, akkor a valódi idill is. Ha viszont nem – akkor ez az idill rendkívül törékeny és természetes velejárója, hogy összeomlik…

Kapcsolatainkat rendezni, harmonizálni, megjavítani most van idő. Ám ehhez nagyon fontos szem előtt tartani a kapcsolati rendrakás legfőbb szabályát: csak magadon dolgozz!!!

…hiszen minden, amit a kapcsolataidban megélsz, a te tükröződésed… visszhangja annak, ami belőled kiindul. Hogyan akarsz békét, ha küzdelem van benned? Hogyan akarsz bizalmat, ha bizalmatlanság van benned? Hogyan akarsz biztonságot, ha él benned a veszteség? Hogyan akarsz bőséget, ha a hiányt éled?

Nem a másikon múlik – rajtad múlik. Ez a mérlegelés időszakának egyik nagy tanítása – és egyben a jó hír is. Mert bármi lehetséges, amire a szíved valójában vágyik! …de csak általad válhat valósággá.

Zentai Anna

Kép: Pinterest