2023. május 02. kedd – 03. szerda

Sokak életébe megérkeztek már azok az eredmények, amelyekért az utóbbi években megdolgoztak. Néhány napja lehet érzékelni a gyümölcsök bearatását, a várt-vágyott dolgok teljesülését és egyik generálja a másikat. Minél jobban tudunk örülni egymás sikerének, annál több áldás érkezik hozzánk is! Egyre inkább aratunk, egyre gyorsabban nyilvánulnak meg teremtéseink, egyre tisztább előttünk a kép. A fejlődés gyorsasága fokozódik, akik lemaradtak eddig, közülük is sokan egyre nagyobb gyorsasággal zárkóznak fel. Az aratás minősége attól függ, hogy ki milyen minőségben élte, éli az életét, milyen energiákban tölti a napjait. Egy olyan energiában élni, ami a tiszta szereteten alapul, olyan választások következményeként, ami az isteni minőséget jelenti számunkra, magával hozza a pozitív élmények és dolgok gyarapodását. Olyan energiában pedig, ami romboló, ami nem a szívünk szerint való, a késztetést hozza arra, hogy változtassunk és válasszuk végre önmagunkat! Május hónap meghozhatja a nagy fordulatokat – ha eddig vártunk valamire, ha szükség van a megújulásra, az átalakulásra, valami mélyreható élményre, ami változást generál, akkor ez megérkezhet.

2-án kedden figyeljük jól az álmainkat! A Nap és a Merkúr egyesülése az éjjeli álmokon át is érzékelhető. A világosság és a szellem találkozása a rálátó megértést, a szeretetteljes közlések idejét üzeni. Erőt ad a tudatnak és elszántságot, hogy a kitűzőtt, megálmodott célok felé szárnyaljunk! Napközben a Hold a Szűz csillagkép mélybe induló, elrugaszkodó részénél jár – lélekben most elindulhatunk, mélyebbre áshatunk önmagunkban, tehetünk lépéseket, könnyebben elrugaszkodunk az idejétmúlt minőségektől is.

3-án a Mars eléri az Ikrek csillagkép legfényesebb csillagát, Castort. A halandó, múlandó minőségek mutatkoznak meg, ezekre érezhetünk rá, hogy különbséget tudjunk tenni isteni és földi, szent és profán, örök és elmúló között. Mindkét minőség egyszerre van jelen életünkben és együttműködve jelentik számunkra a földi életet. Találjuk ezt meg önmagunkban! Vajon bennünk hogyan nyilvánul meg egyik és másik minőség? Hogyan tudjuk egységbe hozni önmagunkban ezeket? Van-e lehetőségünk most választani két különböző dolog között és ha igen, akkor ebben hogyan jelenik meg a lehetőség arra, hogy az isteni minőség – az igaz szeretet szerinti életet éljük?

A Hold ezen a napon már az előrelépéseket, a jövő építését támogatja. Egyre jobban erősödik a Vénusz és a Neptunusz fényszöge is, amely csütörtökön este egzakt. A lelkünk tiszta, igaz valójának teremtő erejéről, a szerelem anyagba öntéséről, az isteni-istennői minőség Földre érkezéséről is szól most ez az időszak! Hiszen a Tejúton járó Vénusz küldi e magas, beavató energiákat egy racionalizáló, anyagba varázsoló aspektus által a mély lélek princípiumának! A múltból visszaköszönő érzések most fontosak lehetnek – a beavatás arról is szól, hogy minek adunk energiát, hogy vállaljuk-e a valódi önmagunkat és vele az isteni minőséget, hogy a kétségek és félelmek helyett választjuk-e a hála, az egység, a harmónia élését és tudatát? Merjük-e kifejezni valódi érzéseinket? Biztosak vagyunk-e jobban abban, amit érzünk, mint abban, amit a felszínen látunk, hallunk? Van-e erőnk kilépni a szegény én játszmákból, az áldozatszerepekből, a megfelelésből, cserébe azért, hogy gondtalan harmónia, alkotóerő és boldogság töltse el mindennapjainkat?

Zentai Anna

Kép: Pinterest