2023. július 24. hétfő – 25. kedd – Így indul a hét! …és ami ezután vár ránk…

Hétfőn a Nap együttáll a Tegmine csillaggal, a Rák csillagképben. Ez a fény, ami most ér el hozzánk, a menedékbe való visszahúzódásról, az óvó, védelmező erőről mesél. Ahhoz, hogy megőrizzük szívünk kincseit, hogy hűek legyünk önmagunkhoz, hogy azt fogadjuk be, ami jó nekünk és éltető, néha meg kell húznunk határainkat is, meg kell védenünk önmagunkat attól, ami nem ez. De kaphatunk külső védelmet is, vagy kívülről jövő, olyan támogatást, amivel óvva leszünk nemkívánt hatásoktól. Összességében véve, minden olyan alkotásnak kedvez a mai nap, ami védelmi energiákkal történik, készíthetünk például védelmező tárgyakat, vagy tehetünk páratlan számú növényi ágat (tuja, üröm, egyéb védelmi növények) otthonunk bejáratához, vagy ablakába. Kérhetjük kristályainkat is a védelemre.

A Hold a Szűz csillagkép alatt jár ma, a jövő irányába történő, előre vivő lépéseknek kedvez az idő és annak is, hogy önmagunkon dolgozzunk, lélekben haladjunk.

Keddi álmaink során a Spica csillag fényereje szövi át álmainkat. Az önmagunkban megtalált kincs fénye, ragyogása a Spica! Megérkezni, kincsre lelni – ezek is lehetnek álmaink üzenetei. Learatni eddigi teremtéseinket – ez úgyszintén. Angyali birodalmak nyílnak e napon, mivel a Hold még mindig a Szűz csillagképben, de már annak Angyal-csillagai alatt folytatja útját…

A hét főbb égi eseményei között lesz még a csütörtöki Nap-Altarf csillag együttállás, aminek okán mostantól igen fontossá válik, hova, mire figyelünk, milyen gondolatokat forgatunk magunkban! A befogadó tekintet csillaga az Altarf. Amit most befogadunk, az termékenyen növekedni fog bennünk… A Merkúr és a Vénusz együttállása e napon szintén termékeny szellemiséget és információáramlást ígér. Megérthetünk kapcsolati működéseket is és ha van valakivel megbeszélnivalónk, ekkor szépen és harmonikusan tudjuk ezt megejteni. Pénteken a Merkúr-Regulus együttállás által a feltétlen, ragyogó szeretet erejével itatódnak át szavaink és szellemiségünk!

Szombaton a Mars és a Zosma csillag együttállása jön el, ami igen erős vizsgája lehet annak, hogy tudunk-e feltételek nélkül szeretni és alázattal lenni egymás iránt, a történések iránt, életünk alakulása iránt! Tartsuk most távol magunkat a hatalmi harcoktól és versengéstől! Önmagunk felett tanuljunk uralkodni! Vasárnap a Nap a Jászol csillaghalmazhoz ér – csodák, megváltó erők születnek!

Zentai Anna

Kép: TheTarotLady.com