2023. december 28. csütörtök – 29. péntek

A Nap már a Bak jegyben haladva adja a cselekvő erőt a megszületett fény anyagba öntéséhez. Hétköznapi szinten ez jelenti azt is, hogy ami valójában a szívünkben él, ami öröm, szeretet, szerelem a számunkra, azt merjük a hétköznapokban, az anyag síkján is élni! A személyiségfejlődést tekintve most az önértékelés és a megengedésben levés állapota segít a mindennapokban. Engedni, hogy ragyogjon a fényünk, a bennünk élő isteni önvaló és megengedésben lenni, ellenállás nélkül mindennel és bármivel! Ha önértékelésünk a helyén van, akkor merjük felvállalni önmagunkat és a szívünknek kedves dolgainkat és nem állunk ellen az élet áldásainak sem, becsüljük magunkat annyira, hogy merünk fogadni is. Komfortzónánk, befogadó képességünk határai is megmutatkoznak, de a Nap fényével most átégethetjük ezeket, tiszta rálátásunk önmagunkra és valódi belső erőnk, fényünk megtapasztalása átsegít mindenen!

A Rák jegyében járó Hold a múlt emlékeit vetítheti elénk. Ahol érzések, érzelmek születtek, az most visszaköszönhet – ezt is elindította a szerdai telihold. A Nap-Jupiter trigon által azonban a fókuszunk már sokkal inkább előre, a jövő irányába terelődik! Előrenézve juthatunk megoldó, segítő felismerésekre is. Amit már biztosan tudunk, az segíti utunkat és tágítja lehetőségeinket. A csütörtök hajnalban egzakttá váló Merkúr-Mars együttállás mindehhez fürge észjárást, gyors megértő képességet és erőt ad, hogy kifejezzük, ami a gondolatainkban és lelkünkben van! Most nyíltan és egyenesen merjük képviselni a bennünk élő igazságot.

Csütörtökről péntekre virradó éjjelen érdemes ismét jól figyelni álmainkra, mély titkokat tárhatnak fel. A Mars-Neptunusz kvadrát okán a valódi érzések nyílt, őszinte kimutatása aktuális. Ha túlléptünk már az áldozati szerepeken, önsajnálaton, akkor nagyon mély harmóniát és egységet tudunk most megvalósítani, némi erőbefektetéssel! Gyógyító erők áramlanak, erőink kézben tartása, ösztönerőink tudatos terelése is segíti e folyamatot. Pénteken hajnalban a Vénusz-Plútó szextil támogatja a mély, belső átalakulásokat, főként a nőiség, a vágyak, a kiteljesedett kapcsolatok megélését. Egyre szenvedélyesebb napok nyílnak meg, főleg, hogy pénteken este a Vénusz tüzes jegybe, a Nyilasba lép…

Zentai Anna

Kép: Pinterest