2023. december 20.

A Nap ma elhagyja a Skorpió csillagképét. de még elidőz kicsit a Kígyótartó alatt, hogy egyre mélyebben tudatosodjon bennünk: teremtő erőinket mi magunk tartjuk kézben, élhetünk a teremtő erők irányításával! Gyógyító-öngyógyító erők áramlanak – nem véletlenül a kéz az, amellyel a legerőteljesebben áramoltathatjuk ezen erőket – ez 22-re fokozódik majd fel leginkább.

A Merkúr ma együttáll a Nyilas sarkával, az Arkab csillaggal, amely az Achilles-ín jelképe is. Lényegi szellemi hajtóerőket tudunk megérteni a mai nap során. A Hold a Kos jegyében tűzzel telítődik, de mögötte még a Halak csillagai ragyognak – lelkünk most számot vet, vajon van-e még elvégzendő dolga ebben a körben? Múltból hozott varázserőket működtetünk ennek rendezésében.

Csütörtökön egzakt a Vénusz és az Uránusz szembenállása. A Vénusz ma még a Mérleg csillagkép múlt igazságait megmérő részénél jár, holnapra eléri az egyensúlyi pontot, a Mérleg közepét. Most megalkothatjuk az egyensúlyt, a harmóniát, elég, ha beleengedjük magunkat az élet áramlásába! Semmiben nem kell erőlködni – hiszen az éppen kifelé visz belőle. Elég a megengedés. Tisztító erők érkeznek kapcsolati téren, felszabadíthatunk magunkban teremtő, alkotó erőt, tisztulhatnak a női mintázatok is. Kapcsolatainkban is beavatási időszak ez, amelyben a csütörtöki nap már új és tágabb szemléletmódot, a könnyedség és szabadság lehetőségét hozza.

Zentai Anna

Kép: Pinterest