2023. augusztus 14. hétfő – 15. kedd – Mars a Szűz csillagkép alatt

Hétfőn a szellemi emelő erők bolygója, a Mars, elhalad az Oroszlán csillagzat nemző részénél, a Denebola csillag alatt. Órisái kreatív, alkotó erők áldását élvezzük most! Mind szellemileg, mind érzelmileg, mind tettekben megnyilvánul e teremtő erő, amellyel nem csak kézzel fogható dolgokat tudunk megalkotni, hanem életünket tudjuk átvarázsolni, gazdagítani és olyan új világ teremtéséhez kapunk fokozott teremtőerőt, amelyben öröm élni!

A Hold hétfőn a Rák csillagkép alatt halad, hangsúlyozva azt, hogy érdemes odafigyelni, milyen érzéseket fogadunk magunkba, mit táplálunk a szívünkben? A belső otthonteremtés által növekszik lelki erőnk is.

Kedden már az elengedő, megengedő lelki folyamatokat támogatja a Hold, álmainkon keresztül. Napközben aztán az Oroszlán csillagzat feje alá érkezik, így a keddi nap kiemelten szól a múltból való tanulásról, önmagunk mélyebb megismeréséről! (Újhold 16-án szerdán délelőtt lesz.)

15-én kedden a Mars bolygó megérkezik a Szűz csillagkép alá. Mostantól fokozott erőt érezhetünk arra, hogy figyelmünket és erőinket valami értékesebb dolog elérésére, megteremtésére irányítsuk! Figyelmünk a fizikai, látható javakról a lelki-szellemi, mögöttes, láthatatlan minőségekre terelődik. Olyan időszak indul, amely nem csak önmagunk felé visz közelebb, kitűnő időt mutatva az önmunkára is, hanem általában véve, mindenki számára hozhat olyan tanításokat, amikor kiderül: valódi kincseink, értékeink láthatatlanul vannak jelen és nem kívül, hanem önmagunkban érhetjük el azokat!

Ideje jön annak is, hogy új út kezdődjön életünkben, vagy szellemileg. Már el tudunk távolodni az eddig működtetett eszméktől és minőségektől és el tudunk indulni újak felé.

Érezhető már jócskán a Nap és a Mars erősödő kapcsolata az Uránusszal, ami bármikor hozhat meglepetéseket, furcsaságokat, különleges és szemfelnyitó élményeket. A kulcsszavak: cselekvő tisztítás, teherletétel, nézőpontváltás, nyitottság, könnyedség, újratervezés, megújulás!

Zentai Anna

Kép: Pinterest