2022. szeptember 16. péntek

A Nap a múlt dolgaitól való ellépést, az idejétmúlt minőségek és rendszerek elhagyását, a felszínes dolgoktól való elfordulást segíti, a Hold pedig érzelmeink kifejezését, egyben érzéseink és elképzeléseink anyagban való megvalósítását is. Lélekben ma látni tudjuk azt, ami az isteni minőséget jelenti számunkra, erre érdemes kiemelten figyelni a délutáni órákban! Vajon mit mond a lelkünk? Mi az az irány, ami a szívből jön, ami igazán méltó és felemelő érzést ad?

A Vénusz és a Mars teremtő fénykapuja nyílik ma meg az esti órákban (20:50-kor egzakt). A Zodiákus évkörön a szűz Vénusz nyitja meg az ajtót az ikrek Marsnak – a Nő a Férfinak. Mindkét bolygót így a Merkúr, a megértés, a titkokba való beavatás bolygója uralja és mindkettő változó jel, ami azt üzeni, hogy a tudás, a megértés változást hoz! Ez a megértés érleli, alakítja most személyiségünket is. Most érdemes a női-férfi-emberi működéseket kutatni, mert megtalálhatjuk azokat a válaszokat, amelyek által a megértés érkezik el és a megértés egyben békét is hoz.

A szűz Vénusz egyik oldalon kapcsolataink, női mintáink, nőkkel való viszonyunk, illetve a bizalomra való készségünk gyógyítását és rendezését üzeni. Az ikrek Mars mindkét oldal megértését és a nyílt, egyenes, őszinte kifejezést segíti, emellett azt is, hogy szavainkkal erőt adjunk, a Fény felé emeljük társainkat! Ha merjük képviselni igazi vágyainkat és akaratunkat, akkor válik ez a marsikus erő emelő erővé (ellenkező esetben, ha elnyomjuk az igaz önvalónkat és vágyainkat, akkor is kitörnek, de nem kellemes megélésként, tehát fontos, hogy tudjuk, mire érdemes használni ezt a teremtő erőt és mire nem!).

A csillagképi háttérben az útmutató fényüzenetek a vénuszi-női oldalról az Oroszlán csillagkép testét, a marsikus-férfi oldalról a Bika csillagkép szarvai közötti teret jelölik ki. Mit csinál most a Nő, ha az isteni minőség felé közelít? Uralva ösztöneit, a feltétlen szeretet erejét sugározza csupám. ..és mit csinál a Férfi? Vezetve útján (a Csodaszarvas által, mely szinten felette ragyog), szellemi emelkedést él meg, tudatosan küzdi fel magát egy magasabb minőségbe, melyhez az alapot a megtartó erő adja (Nimród íjat tartó karja lent) és az, hogy itt az idő számára elindulni igazán önmaga felé, az önismereti úton, a lelke irányába (Mars-Rigel együttállás – lent Nimród első lábfeje, amint az Eridanus folyóba lép).

Kettejük közös erejéből most megvalósul valami, amelynek célja a kiteljesedés, a teljes kinyílás, az örök és tiszta szerelem, a gondtalan szárnyalás állapota (Zeniten a Hattyú csillagkép).

A péntekről szombatra virradó éjjelen egzakt még a Nap és a Neptunusz szembenállása – vagyis az az időminőség, amikor a lelkünk valóságára a legteljesebben, legtisztább fényben láthatunk rá. Itt az egyéni megélésekben fontos, hogy ki hol tart éppen, kiben mennyi van még kidolgozandó áldozat- vagy szenvedésprogramból, féltékenységből vagy elvárásokból, hiszen ezek a lehúzó minőségek, amelyek nem engednek közel az önvaló harmonikus egységéhez, szintén oldást kapnak, megvilágítást kapnak és ez által, ha teszünk érte, oldódhatnak is. A világosság és a valódi érzelmek egységbe kívánkozó feszültsége ez. Visszaköszönhet a múlt – ha van még megdolgozandónk, akkor úgy, ha van még ki nem élt igaz vágyunk, akkor úgy, ha van még kihasználatlan képességünk, akkor úgy. Gyógyítható és újraszerethető a lelkünk, nagyon mélyen és finoman. A meghitt, érzékeny, finom, gyengéd megélésekre érdemes hangsúlyt fektetni. Ha valakinek nehezére esik a gyengédség, akkor ezen érdemes most dolgozni, feltárulhatnak ezen kibillenés elakadásai és egyben oldódhatnak is. Ha valaki megtalálta már, mi az, amivel egységet érez a lelke, akkor ebben csodálatos élményeket élhet meg. Az egységbe kerülés, kiteljesedés vágya itt is fellelhető. Fontos, hogy a lelkünkből, a mélységeinkből felbukkanó dolgainkkal foglalkozzunk, ne titkoljuk el sem mások, sem önmagunk elől tovább azt, amit valójában érzünk!

Zentai Anna

Kép: Pinterest