2022. május 6. péntek

A megértésbe beavató, közlékeny Merkúr és a termékeny, szépséges Vénusz kapcsolódik össze ezen a napon egy szextil fényszöggel. A reggeli órákban egzakt ez az aspektus, de ereje átszövi egész napunkat.
A légies Merkúr a Bika csillagkép fejénél járva, a termékeny szellemiség princípiumává lép elő, rendkívüli teremtő erőt adva a gondolatoknak és szavaknak. Jó idő ez békülésre, olyan beszélgetésekre, amelyeknek a célja a béke és a harmónia.
Az információk áramlása minden téren és értelemben jelen van, a Merkúr izgő-mozgó, jövő-menő, élénk, virgonc gyermeki játékossága tud beférkőzni mindennapjainkba. Ehhez kapcsolódik a Vénusz, aki most már a tüzes Kos jelében haladva lángra kap a légies Merkúr által és ez a belső tűz-szítás érezhető lelki és szellemi szinteken. Megérthetünk most kapcsolati működéseket, harmonizálhatunk párkapcsolatot, akik pedig szellemi alkotó munkát végeznek, most szintén nem panaszkodhatnak – igen termékeny napok lehetnek ezek a számukra.
Legjobb, ha előbukkan gyermeki énünk örömtelisége és játékossága, amelyből eleve következik az őszinte, egyenes beszéd is ; másik oldalról pedig a lelkesedéssel fűszerezett mély bizalom, belső béke. Visszatérő helyzetek megoldására jöhetünk rá, egyben érdemes ezek felbukkanása alkalmával nyíltan, őszintén beszélgetni.
A Hold a Rák jelében haladva ma is érzékenyebbé, érzelmesebbé varázsolja lelkivilágunkat. Mögötte az Ikrek csillagainak fényében felismerhetjük, mi jelenti számunkra az isteni minőséget!

Zentai Anna, asztrozófus