2022. május 17. kedd – Árvíz, őszinteség és 6-12-es házak

Holnap reggel történik meg a Mars és a Neptunusz egyesülésének csúcspontja, így meglehet, hogy álmaink üzenetei már ezzel átfűszerezve jelentkeznek. A nagy és mély vizek, a vizek kiáradásának képei mind az érzelmek, érzések kiáradásáról szólnak. Az álombeli víz látványa, milyensége, tisztasága megegyezik a lelkünk éppen aktuális állapotával, így üzenjük meg magunknak azt is, amit önmagunk elől is rejtenénk.

A Mars lendületet, beindító erőt, kezdőlöketet, gyorsaságot és erőt ad a mély érzelemvilágunknak. A Neptunusz által megmozdul bennünk mindaz, ami valójában (!) a lelkünkben van. Olyan tiszta és igaz részünk ez, ami a valódi lélekrészünkhöz tartozik – öleljük hát át ezeket az érzéseket, ne küzdjünk ellenük, adjuk át magunkat az áramlatoknak, hogy oda vigyenek, ahol a helyünk van! A tiszta, őszinte érzéseink mutatkoznak meg a Neptun által és csak rajtunk múlik, hogy a külvilágnak ezt megmutatjuk-e, vagy elrejtjük – utóbbiból semmi jó nem keletkezik az idők során. Most szembesülhetünk azzal, hogy eddig mennyire voltunk őszinték önmagunkhoz és másokhoz, mertünk-e mutatni fájdalmat, szerelmet, érzékenységet, gyengédséget, őszinte reakciókat? A Mars a nyílt, egyenes kifejezését teszi lehetővé mindezen érzelmeknek, így most jött el az ideje, hogy rendet tegyünk kívül és belül, lezárva ezzel egy folyamatot, amely talán éppen az igazi érzések, megélések titkolásával vált zavarossá és ezek feltárásával tisztul ki! Hogy valójában milyen vágyaink, megéléseink vannak, erről mindenképpen érdemes beszélgetni azokkal, akik fontosak, érintettek ebben, itt vizsgázódik le az, hogy mennyire vagyunk önazonosak és hogy kapcsolataink tényleg igazak-e!

Nagy szerepe van most a Halak és 12-es ház analógiáinak, hiszen a tegnapi telihold is a 6-os és 12-es házakat kapcsolta össze, a Halak pedig 12-es analógia, vagyis egy hosszú sorskör, egy karmikus folyamat záró tételét játsszuk éppen. Sokan írjátok, mesélitek, hogy rendezgettek, rendet raktok, takarítatok – ez a folyamat, bizony, kívül és belül egyszerre zajlik. A 6-os életház (és a Szűz jele is) a rendrakás, a dolgok helyretételének területe, míg vele szemben a 12-es ház (és a Halak jele) a lezárásoké, befejezésé. A külső takarítások, rendezkedések közben érdemes figyelni arra, mit, hogyan is végzünk, hiszen odabent is ugyanez zajlik: néhány dolgot most ki kell dobnunk, néhány dologtól végleg meg kell válnunk ahhoz, hogy tényleg rend és tisztaság legyen. A régi, már idejétmúlt, nem működőképes dolgok őrizgetése csak káoszt és rendetlenséget szül. Így van ez a kapcsolatainkkal, élethelyzeteinkkel, belső rendezettségünkkel, lelki békénkkel is.

A délután folyamán a Hold-Vénusz trigon inspirál arra, hogy lélekben, otthonunkban és családunkban is a béke, a nyugalom, a szép és kellemes dolgok uralkodjanak. Kapcsolatokban az igaz érzések inspirálnak új kezdetre. Léleknek és testnek gyógyulást hozhat a mai nap, ugyanakkor érdemes elmerengeni azon, hogy teremtő erőink teljes mértékben a saját kezünkben vannak!

Zentai Anna

Kép: Pinterest