2022. május 14. szombat – 15. vasárnap

Szombaton a mélységeinkbe merülünk lélekben, a mélyre rejtett, belső erőként működő minőségek mutatkoznak meg. Az angyalok jelenléte erős a nap folyamán, estére kelve különösen. Folyamatban lévő élményeink ugyanakkor vasárnap érik el tetőpontjaikat.

A vasárnapi napon a szívünk is mérlegre kerül, pontosan megérezhetjük, hogy mi a szívünk igazsága, mi az égi, felsőbb akarat; van-e még valami a szívünk szerint, amit tennénk, amit érzünk, ami fontos lehet. Az esti órákban egzakt a Nap fényszöge a Szaturnnusszal és a Neptunusszal is. Előbbi idejét mutatja annak, hogy beleálljunk az életünket irányító, sorsunkat uraló szerepbe és ebben segít, ha merünk határokat húzni, jól bánni az idővel, mindenen túl pedig megengedésben lenni, jelen lenni és engedni a szeretet áramlását. Segíti ezt a folyamatot, ha követjük a tiszta érzéseinket, ha merünk nemet mondani, ha megértjük az azonosságokat. Most megláthatjuk azt is, ami eddig rejtve volt, felárulnak mélyebb működések és ez is hozzáad a megértéshez.

Érdemes nyitottnak, megengedőnek, spontánnak lenni a jelenlegi folyamatokban, elengedni a ragaszkodás és birtoklás, a függőség és kötődés minőségeit, helyükre a független, könnyed és szabad kapcsolódást, az önzetlen, feltétlen szeretetet helyezni. Vágyaink megvalósításának kedvez ez a vasárnapi nap, kifejezetten az által, hogy nem mások igényeit, hanem a magunkét helyezzük végre előtérbe – azt, ami tényleg a szívünkből jön! Az egó vágyai hamisak, nem adják meg a mély harmónia élményét – a szív akarata azonban igen. Érdemes ezért befelé figyelni, akár visszatérni a múltban feltámadt érzésekhez is.

Hétfőn a kora reggeli órákban lesz telihold, így a vasárnap este már mutatja, hogy mennyire vagyunk rendben a lelkünkkel, esetleg mi az, amit most ideje észrevenni, meglátni önmagunkban. A telihold ideje nem hoz különösebb feladatot, ha jóban vagyunk a lelkünkkel és követjük hívásait, ám ha van még olyan helyzet, amelyben ezt nem tesszük, akkor ez jelentkezhet feszültségként, vagy inspirációként. Ez a telihold most különösen szól majd bizalomról, külső és belső jólét meglétének kérdésköréről, sorskörök zárásáról, testi-lelki egészségről és gyógyulásról-töltődésről, mély lelki termékenységről és lelkünk rendezettségéről. Közeledik már a 18-án egzakt Mars-Neptunusz együttállás is, melyről külön írni fogok hamarosan, lényege viszont mindenképpen az, hogy valódi érzelmeinket, érzéseinket tanuljuk őszintén, nyílegyenesen kifejezni és nem rejtegetni tovább!

Zentai Anna