2022. június 06. hétfő – és a hét fő üzenetei

A Nap a Beavatás Kapujában, a Tejútra lépés előtti napokban jár ezen a héten. Mögötte a Bika csillagkép szarvai, amelyek szellemi erőket mozgatva segítenek a Felemelkedés Útjára, illetve Nimród, akinek megtartó erőt képviselő karjának csillagainál vándorol most a Nap.

HÉTFŐN már álmaink is súghatják, de különösen a reggeli-délelőtti órákban érezhetjük a feltétlen, igaz Szeretet erejét, hiszen a Hold az Oroszlán szívénél, a Regulus csillagnál halad el! Álmok, érzések és ráérzékelések közvetítik most a szeretet mindent átszövő, végtelen erejét. Ez a szeretet az alapvető elemünk, közegünk, amelyben létezni méltó. Most érezhetjük, hogy mind önmagunkat, mind másokat illetően, bármit is tudunk meg, bármit is élünk meg – csak a szeretetet érdemes kivinni a felszínre, a láthatóba.

KEDDEN a szabadság ízét ízlelhetjük meg, a korlátok elhagyásának szárnyalásával járó állapotokra érdemes figyelni. E napon a Rigel csillaggal áll együtt a Nap, így ekkor van igazán ideje az útra lépésnek és a belső elindulásnak! Most még inkább belül, a belső világban, a lélekben, önmagunkban érdemes keresni, kutatni. Lehetnek olyan folyamatok is, amelyekben mától éppen ellenkezőleg érdemes működnünk, mint ami az általánosan elfogadott.

SZERDÁN nagyon nagy lelki erőt, érzelmi és szellemi inspirációt kapunk az átalakuláshoz és megújuláshoz, amely most zajlik! A Hold egy nagy, átfutó trigonná egészíti ki a Merkúr-Plútó emelő kapcsolatát. A termékeny szellem, a magabiztos kommunikáció és a biztonságot adó, szép szavak állnak az egyik csúcspotban – a mélyreható változások, a komfortzóna-meghaladás általi felemelkedés a másikban – és a belső továbblépés, a lelki rendrakás és általa születő harmónia a harmadikban.

CSÜTÖRTÖKÖN ideje egyensúlyt találnunk lelki békénk és küzdőképességünk, akaraterőnk, erőbefektetésünk között. Mostanában sokan megerősödtek és már mernek beleállni igazi vágyaikba – ez a folyamat tovább zajlik, gyógyul a férfi oldal, a szabad akarat érvényesítése, most azonban kiegészül a lelki és családi harmóniával, az ölelés erejével, a belső önmunka fontosságával, a társunk lelkére való ráérzékeléssel.

PÉNTEKEN a Vénusz már együttáll a Cet csillagkép Menkar csillagával, aki egy hosszú folyamat, egy belső átminősülés után a női minőség számára elhozza az önállóvá válás, megerősödés, új kezdet idejét. Este a Merkúr-Plútó együttállás egzakt, így e napon igen mély összefüggéseket, háttér-okokat, miérteket érthetünk meg! Mint mindig, most is belül, önmagunkban és a láthatatlan szinteken érdemes kutakodni. Ez az energetika segít abban a már zajló folyamatban, amely arról szól, hogy kilépve a hozott mintákból, minden félelmet meghaladva beleálljunk valódi hívatásunkba és sorsutunkba (magánéletben és minden másban egyaránt) és ehhez kapjuk most a szavak teremtő erejét, a megértés bizonyosságát és békéjét, a bizalom erejét, a teremtésünk feletti hatalom tudatosságát és a megértésből születő erőt.

SZOMBATON és VASÁRNAP a Vénusz és az Uránusz együttállása történik meg a Kos csillagkép alatt, a Bika jelében. Éjjel egzakt, így vasárnapi álmaink erősen hozhatják ennek a fényszögnek az üzenetét és oldó erejét! A női minőség, a női minták erőteljes tisztulása, oldása; vágyak és életöröm felszabadítása, teremtő erők felszabadítása történik meg ezen a hétvégén! Hangsúlyos üzenete most ennek az együttállásnak (amely a héten, főleg annak második felében már jócskán érezhető), hogy semmihez nem jó ragaszkodni, minden, amit birtokolni akarunk, amihez ragaszkodunk, az súlyos és lehúzó, bezáró, beszűkítő és ez nem azonos a természet rendjével és harmóniájával. Ami szabad, az tud könnyű és harmonikus lenni! Függetlenül, szabadon, bizalommal, szépséggel és ihlettel telve érdemes kapcsolódni hát (önmagunkhoz is)!

Zentai Anna