2022. április 29. péntek – 30. szombat – május 1. vasárnap

Szabadulás lehetősége az áldozatprogramokból, új és több örömöt hozó nézőpontok és távlatok feltárulása, tudatosság megerősítése, fokozott szellemi teremtő erő, új kezdetek, kapcsolati lehetőségek és tanítások… felsorolni is nehéz mindazt, amit ez a hétvége elhoz, a lényeget kiemelni pláne az, de megpróbálom.


Négy bolygó a Halakban, ebből három együttállásban, a Plútó irányt vált, a Nap a Kos fejénél és újhold is lesz, a Merkúr a Pleiadok csillaghalmaz alatt, csak csak pár égi esemény a sok közül, ezekben a napokban… Nézzük sorban!


Szabadulás lehetősége az áldozat- és szenvedésprogramokból, összegzés és lezárás – Halak jel hangsúlya, Neptunusz-Vénusz-Jupiter együttállás: A Halak jelében és a Halak csillagképben látható most ez a hármas találkozó, szombaton este a Vénusz és a Jupiter egzakt együttállásba is kerülnek. Szoktuk szeretni e két planéta egyesülését, hiszen a Vénusz a földi örömök megélésének, vágyaknak, kellemes élményeknek is a jelölője, emellett párkapcsolatokat, női mintákat, nőiséget, bizalmat egyaránt megjelenít. A Jupiter ugyanakkor a kiterjedés, gyarapodás, hit és bizalom, igazság ereje. Vagyis ketten együtt hozhatnak több lehetőséget kapcsolati téren, nyitottságot a vágyak és kapcsolódások megélésére, könnyen erősödő bizalmat, kapcsolati tanításokat. Nagyon erősen szólnak az örömök megéléséről, itt a földi létben – a Neptun uralma azonban azt is üzeni most, hogy mindennek megélését az uralja, ami a mélyebb lelkivilágunkban van. Ha ez kidolgozatlan szenvedés, vagy áldozatprogram, akkor a most történő események csupán beaktiválják ezt, így megláthatjuk, hogy mit érdemes még megdolgoznunk, mit érdemes elengednünk ahhoz, hogy az öröm állapotába kerüljünk. Ha ez zűrzavaros helyzet, akkor ebben érdemes rendet tennünk és jobban figyelnünk arra, hogy mit akar valójában a lelkünk. Ha ez csalódás, szenvedélybetegségek erősödése, akkor szintén a lelki szenvedés előli menekülés, az elméből induló elvárások állnak a háttérben, a szívünk követése ellenében, így szintén érdemes tisztába jönnünk valódi vágyainkkal és valódi örömeinkre hangolódni. A lényeg minden helyzetben: a valódi, igaz érzéseinket előtérbe helyezni és az öröm állapotát, megélését keresni, túllépni a szenvedésen és lecserélni az örömre! Észrevehetjük ezt a tanítást életünk visszatérő helyzeteiben, lehetőségeiben. A múltban már megtanult dolgok segíthetnek a megoldásban.


Új nézőpontok és távlatok feltárulása, tudatosság megerősítése – A Nap csütörtökön áll együtt a Kos alfa csillagával, a Hamal csillaggal és ezt az erőt viszi tovább magával a jövőbe. Az Uránusz is jár a Kos csillagképben, kettejük együttállása már érezhető! A világosság és a tudattágítás erői egyre inkább összeadódnak, fényes és felszabadító felismeréseink érkezhetnek. Hirtelen és váratlan, szokatlan és különleges élmények hoznak el olyan fordulatokat, amelyek hatására egészen más, új nézőpont szerint van lehetőségünk látni önmagunkat, életünket, kapcsolatainkat. Ha eddig túlságosan ragaszkodtunk valamihez, akkor ezt most – szerencsére – el tudjuk engedni, saját magunk és mások javára is. A birtoklás, ragaszkodás, önkorlátozás ideje lejárt – a szabadság szelei jönnek! A Kos feje egyenesen a Tejútra néz, az Istenek Útjára, tehát az isteni minőségeket láthatjuk meg magunk előtt az úton! Ez adja mostantól az erőt, a motivációt, hogy mindenen át haladva, önmagunkat is legyőzve, hatalmas hittel, akaraterővel elérjük majd őket. Szombaton este az újhold is ezzel a szellemiséggel indít el egy új lelki ciklust! (22:29-kor egzakt) Ideje tehát váltani, másképp gondolkodni, nyitni, engedni, ráérezni a szabadság könnyű ízére, letenni a terheket szellemileg és gyakorlatilag is, haladni a szívünk hívása felé!


Szellemi termékenység és fokozott szellemi teremtő erő – Merkúr a Pleiadok csillaghalmaz alatt, az Ikrek jelébe lép – Gondolattal teremtés, szómágia… mindezek most sokszoros erővel hatnak, mondhatni, tízmilliószoros napok ezek, az égi szentírás szerint. Hozzáadódik mindehhez a Kos fejénél járó bolygók ereje is, így a szellemiség, a tudatosság most kiemelten hangsúlyos! Figyeljünk oda arra, hogy mire és hogyan gondolunk, milyen érzéseket táplálunk önmagunkban, mert ezzel hangoljuk magunkat az újra! Pénteken késő este a Merkúr már az Ikrek jelében jár, így beindul a kommunikáció, a fizikai és szellemi mozgékonyság, jövés-menés, az információk és üzenetek áramlása, ugyanakkor a gyermeki énünk is kéri a részét, a gyermeki öröm megélése, a játékosság is a hétköznapjaink része kell legyen.
Új kezdetek, könnyű átalakulás – A Plútó retrográd irányba fordul pénteken este, ebben a pár órában így nagyon könnyen mehet a regenerálódás, a gyógyulás, az igazán nagy lépések, változtatások megtétele, a megújulás, a szintlépés bármely értelemben.
Pénteken este a Hold az Al Rischa csillagnál halad el, érdemes összegezni, tudatosítani, hogy szombaton újult erővel vágjunk neki a teremtésnek, elképzeléseink megvalósításának!


Zentai Anna, asztrozófus