2021. október 21. csütörtök – 22. péntek

2021. október 21. csütörtök – 22. péntek

A Mars a ragyogó Spica csillaghoz érkezik csütörtökön, így most a nyílt, egyenes, bátor ERŐ az, ami megnyitja a dimenziókapukat, az angyalok birodalmát és segít a szintlépésben! A Mars használható a saját szabad akaratunk, lelkünk tiszta akaratának érvényesítésére, a szeretet és a szerelem nyílt, őszinte kimutatására, az egyenes, tiszta kommunikációra, magatartásra, az önlegyőzésre, a szellemi emelkedésre, a magasabb szintek felé való törekvésre. A Fényhez való megérkezés idejét ragyogja a Spica csillag, amelyet most a férfi minőség ad át nekünk. (Lehet ez a bennünk élő minőség, vagy konkrét férfi is.) Az erőnkkel való bánásmód kérdésköre, az akaraterő működtetése segíthet most nagyot lépni, megérkezni, bármilyen folyamatban. A hagyomány szerint a Spica csillag a búzakalász maga, a búza fejének levágása pedig a fény által beérlelt minőségek learatása. Érdemes észrevenni azt, hogy miben aratunk most, miben kapjuk vissza az eddig elvetett (gondolati- és energia-)magok beért gyümölcseit, hogy az eddig befektetett teremtő energiáinkkal mit teremtettünk mostanáig?
CSÜTÖRTÖKÖN a Hold a Kos csillagképbe érkezik, így lélekben egy új kezdetben találjuk magunkat. Figyeljük meg, mi az, ami hívja, erősíti, inspirálja, motiválja a lelkünket; amit már látunk a lelki szemeink előtt és induljunk el ezen minőségek felé! E napon ideje van a tisztulásnak, a figyelemnek, jelenlétnek, határaink felismerésének és valódi érzéseinkkel is tisztába jöhetünk. Éjjelre a Hold eléri az Uránuszt, így a késő esti-éjszakai időszakban tisztul és szabadul fel igazán a lélek! Anyai, családi és érzelmi minták, minőségek tisztulnak. Ez a nap és a PÉNTEK is kitűnő a meditációra, mivel a Hold egyben a Cet csillagkép felett is halad.
Pénteken hajnalban (06:19-kor egzakt) teljesedik ki a két erőbolygó, a Mars és a Plútó teremtő, alkotó kapcsolódása. A Mars az Angyalok Birodalmából küldi erejét a regeneráló, megújító erejű Plútónak. Az erő befektetése most biztosan gyümölcsöt hoz. Főként szellemi szinten érdemes most megfigyelnünk azt, hogy mi az a folyamat, amelyben érdemes szintet lépnünk? Vajon milyen magasabb, pozitívabb rezgésű állapotra, gondolatokra érdemes most nyitnunk? Megjelenhetnek a következő minőségek a megéléseinkben:aratás és eddig tanultak alkalmazása, akarat és átalakulás, nyíltság és szenvedélyesség, kitörés és mélység, emelő és gyógyító erő használata, lépés és gyakorlatiasság, stb.A Plútó által a radikális átalakulások irányelve most a szárnyalás igénye, a lélek a változások által kiteljesedettebb, szárnyaló, szabad, igaz életet kíván élni. A Mars által a lelkünkben valójában jelen lévő, létjogos, tiszta vágyak is erőre kapnak, ugyanakkor a lehúzó, visszatartó erőkön, amelyek által nem merjük ezeket megélni, felül tudunk emelkedni. Érdemes most valami kézzel fogható, konkrét dolgot, lépést megtenni önmagunkért, akár nagy lépést, nagy változást is, hiszen ez az erő éppen ezt kívánja!

Zentai Anna – asztrozófus
Kép: Pinterest