2021. október 08. péntek

2021. október 08. péntek

A Nap és a Merkúr ragyogó egyesülése történik meg pénteken hajnalban, a Szűz előrelépő lábánál.
A Nap mindig világosságot, fényt hoz oda, ahol jár, a Merkúr pedig a fényhez legközelebb álló minőség, egyrészt a bennünk élő gyermek, ezzel együtt a gyermeki öröm és játékosság, másrészt a titkos tudás, a beavató megértés planétája, de egyben az információk áramlása, így a kommunikáció, közlések rezgése is.
E két égitest erejének összeadódása elhozza a világos megértést, bármely témában, így most érdemes elgondolkodni bármilyen megoldandó élethelyzeten. Elhozza még a belső gyermekünk gyógyításának idejét, elsősorban az apasebek gyógyításának lehetőségét, az édesapánkkal való kommunikációs lehetőségeket, amelyek mindenképpen előre visznek. (Nem számít, hogy ez testben, vagy lélekben, gondolatban történik meg.) Ideje van annak, hogy egyértelmű és világos, ám szeretetteljes módon megbeszéljünk fontos dolgokat – ezek a most zajló beszélgetések pedig a jövőt készítik elő. Ideje van annak is, hogy kapcsolatrendszerünket, párkapcsolati működéseket lássunk át kristálytisztán és szívbéli céljainkért konkrét lépéseket tegyünk. A most zajló oldások, belső transzformációk történhetnek álomban is, hiszen az együttállás egzakt ideje hajnalban van.
Ehhez kapcsolódik még e napon egy lelki tisztulás, érzelmi oldás is, ami főként a megtört ősbizalom helyreállításáról szól és ezt előhozhatja valamilyen kisebb veszteségérzet, lelki feszültség is. Ám a célja és lényege, hogy minden ragaszkodást, függést és birtoklást elengedve, szabadon érezzünk és kapcsolódjunk! Az érzések engedése, szabad megélése, az önazonosság nem feladása, a korlátlanság megélése egyaránt megjelenhet.
A Hold az Angyal csillagkép alól indulva, a Mérleg csillagképbe érkezik és e napon a múlt igazságait érzékelteti. Lelkünkben megmérettetik a múlt valósága.

Zentai Anna – asztrozófus
Kép: Pinterest