2021. november 22. hétfő – A Nap a Nyilas jegybe lép

2021. november 22. hétfő – A Nap a Nyilas jegybe lép

Három Tűz elemű jel van az évkörön, a Kos, az Oroszlán és a Nyilas. A Tűz elem képviseli a magasabb világokhoz való kapcsolódást – ahogyan a láng nyújtózik és ragyog, úgy ég bennünk is az isteni fény és törekszik magasabb szintek felé. Átminősítő elem is a Tűz, hiszen elégeti az anyagot, hogy a szellem kiszabadulhasson és az anyag is állapotot vált eközben. A három Tűz-jegy rengeteg energiát képvisel és mindannyiunkban jelen van, csak más-más vonatkozásban. De honnan jön ez az energia? A 12 zodiákus jegy egyenlőre húzott körciklusaiból ez nem derül ki.
Nézzünk azonban a csillagos égre! Ha a Teremtő által fénnyel írt, égi üzenetekből olvasunk, mindjárt értelmet kap minden! A Kos csillagkép tekintete egyenesen előre, a távoli Tejútra néz! Az Oroszlán visszafelé, a múltba fordul és a Cselekvések Útjára hajtva fejét, önmaga működésébe pillant bele. A Nyilas pedig a Skorpió szívére céloz, más olvasatban viszont, nyilának hegye egyenesen a Nagy Anyaölbe, a Tejút-Galaxis központjára mutat!
A Kos tehát a jövőbe tekintésből, a magasabb, inspiráló minőségek látásából nyeri az erőt. Az Oroszlán a múlt tanításaiból és az önvizsgálatból. A Nyilas pedig a Hazafelé tartás erejét képviseli! Egyszerre veszi fel a kapcsolatot a szívvel, az igaz szeretet erejével és egyszerre érzi, hogy mit jelent ‘hazatérni’, hogyan hívja őt égi otthona, a magasabb világok szérája!
A Nap még ugyan nem éri el a Nyilas csillagképet, de mától a Nyilas zodiákus jegyében jár. Ha az égre nézünk, most lép a Skorpió és a Kígyótart csillagterébe és már a Kígyó Fejét markoló kéz csillagai alatt halad. A BEAVATÁSOK ideje kezdődik el! Az esztendő ezen időszakában kapjuk a legmélyebb beavatásokat, élményeket, most van ideje visszatalálni az Igaz Szeretethez! (Antares csillag, a Skorpió szíve, amely a Világnak és az Istenek Útjának is tartóoszlopa egyben.) Most kapunk lehetőséget arra – a következő hetekben -, hogy kilépve az ördögi körökből, meghaladva eddigi működésünket, egy magasabb minőségbe lépjünk át!
Most nem akármilyen időszak jön. Most mélységeiben és tisztán érthetjük meg a világunk VALÓDI működését. Túlhaladva mindazt, amit eddig el akartak hitetni velünk, most olyan élményeket kapunk, amelyek által kitisztulhat a kép előttünk és lehetőségünk van érdemben változtatni és emelkedni. A nagy szintemelkedések ideje ez.
A Nap a Nyilas jegyében magával hozza a hit és bizalom erejét, az igazságokra való rálátást, a tágabb működések megértését, az Istenhez való kapcsolódást. Tanulást és erősödést, az igazságosság hangsúlyát.Hit, bizalom, szeretet, egység, egy közös cél! Legyenek most ezek a jelszavaink!

Zentai Anna

Kép: Stellarium csillagászati program