2021. november 17. szerda

2021. november 17. szerda

Az Angyal csillagai alól átívelő Mars-erők az Uránusszal kapcsolódnak, aki a mélyvízből felbukkanó Cet feje felett, a Kos csillagkép alatt jár éppen. Közelít már hozzá a lelkiséget jelképező Hold is, akivel csütörtökön hajnalban állnak majd együtt.
A Mars-Uránusz mostani összekapcsolódása sokféleképpen megjelenhet a megéléseinkben. Egyik oldalon az önmagunk mélyebb megértése és a belső felismerések általi megváltozás felszabadító ereje látható, a másikon mindez inspirálja a magasabb világok és minőségek felé való törekvést, az emberi működések felülmúlását, emberként való fejlődésünket. Ha az Uránusz megjelenik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a hirtelen bevillanó ötletek és sugallatok teret kapnak, tehát most érdemes ötletelni, elővenni a még megoldatlan ügyeket, hiszen a semmiből találhatnak ránk olyan gondolatok, amelyek előre viszik helyzetünket. Ugyanakkor a tudat tágításának, a megtisztító és felszabadító erőknek is jelölője az Uránusz, így biztosan jelen van a tisztaság és szabadság kérdésköre, ami belső megértés és nyitottság által talál ránk. A Mars magas szintje az fajta erő, amely egyenes, őszinte, az ehhez kellő bátorsággal (nem vakmerőséggel és nem erőszakkal, hanem tisztasággal, nyíltszívűséggel, jósággal és a védelem erejével is akár) és képes kimutatni, kifejezni valódi gondolatait és érzéseit, így a szeretetet is. De lehet ő kitörés egy régi rendszerből és új kezdet, lehet belső küzdelem és önlegyőzés is (vagy mindezek összessége).
Ők ketten együtt (majd a lassan beúszó, érzékeny Holddal már hárman) egy új, magasabb minőségben élt és járt utat képesek megnyitni most a számunkra. Kellő tudatossággal kezelve az adott helyzeteket, szellemi erőinkkel élve; tudva, hogy mi az, ami épít és mi az, ami rombol; megválasztva ezek közül az építő és fényes gondolatokat és magatartásformákat; élve szabad akaratunk tiszta erejével, most felszabadíthatjuk a bennünk élő életerőt és nyitottan állhatunk az új minőség elé.
A Hold ma a Kos csillagképen átvonulva, erősíti az új kezdetek idejét, de velünk van még folyamatosan a Mérleg csillagzat üzenete is, a Szív Igazságainak megmérettetése tovább zajlik…

Zentai Anna 

Kép: Freepik.es