2021. január 07. – 09.

2022. január 7. – 9. péntektől vasánapig

Két erős bolygóegyüttállás felé közeledünk és mind a kettő jelen van már. Az egyik a Nap és a Vénusz egyesülése szombatról vasárnapra virradó éjjelen, a másik pedig a Mars és a Neptunusz kvadrátja, 10-én hétfőn.

A Nap és a Vénusz együttállása azért is fontos most, mert ugyanazt az üzenetet erősíti fel, amit a Plútó! Most már hárman gondoskodnak arról, hogy a magasabb világokból erőt és tudást merítsünk! Írtam már erről az üzenetről (itt: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=441592270662856&set=pb.100044362599492.-2207520000..&type=3 )
Annak van tehát ideje, hogy amiért ide jöttünk, ebbe az életünkbe, amiért most itt vagyunk, azt végre CSINÁLJUK! Minden, amit eddig tanultunk, amit már tudunk, azt anyagba hozzuk, éljük, kezdjük el tenni, csinálni, átültetni a hétköznapokba! Nem azt kell nézni, hogy mi lesz majd, milyen lehetőségek jöhetnek, hanem itt és most elkezdeni, csinálni.
A Nap-Vénusz ráerősít erre, ugyanakkor elhozza azt az időt is, amikor tisztán és világosan ráláthatunk kapcsolatrendszereinkre, párkapcsolati és emberi működésekre, női mintákra. Aki már működteti a megfelelő mintákat, rezgéseket, annak a kiteljesedés, a nőiségében való ragyogás élményét is hozhatja ez az időszak. Kiteljesededhetünk művészi- és zenei élményekben, szerelemben, harmóniában megélt pillanatokban is. Ráláthatunk sorsfeladatokra, saját megdolgozandó hitrendszereinkre is. A jelenlét szent pillanatának megélése, a mindennapok eltöltése teljes lélekjelenléttel, belső békével, most csodálatos élményeket hozhat. (egzakt idő: vasárnap 01:49)

A Mars és a Neptunusz fénykapuja egy erőpróba és ugyanakkor az anyagba öntés, a megvalósítás lehetősége is. Most különösen fontos, hogy mindent, ami zavart, kibillenést, az egység és harmónia megbomlását okoznak, tudjunk kívül hagyni, elengedni, letenni, feloldani és visszataláljunk önmagunkhoz, tiszta lelkünkhöz és erőnkhöz. Fontos lehet szem előtt tartani, hogy mindent, amit tapasztalunk a fizikai síkon, azt magunk idézzük elő és teremtjük – a Mars a Kígyótartó csillagai alatt járva a saját öntudatlan működéseink megismerésére és tudatosabb működtetésére hívja fel a figyelmet. Különösen a szombat a termékeny nap, ekkor, de minden egyes napon fontos, hogy hova fektetjük be, mire irányítjuk teremtő gondolatainkat és érzéseinket!
Amivel magas szinten élhető meg ez az energetika: az egyenesség, a nyílt őszinte kommunikáció, a szív igazsága szerint, a lelkünkben való mély bizalom, a szeretet bölcsességével és bizalommal kezelt kapcsolatok, befelé a múlt összefüggéseinek felismerése és az önvizsgálat, kifelé az együttérzés, az empátia.

Pénteken a Nap együttáll a Nyilas legragyogóbb csillagával, a Rukbattal, így e napon különösen nagy hangsúly van a magasabb erők és információk lehozásán. Érdemes életünk történéseinek magasabb összefüggéseit keresni, jó érzésekre irányulva.
A Hold pénteken a Vízöntő tisztító fényétől továbblépve már a Halak csillagképbe lép és hétfőig itt jár. Az egység teremtése és élménye, az eddigi lélekút összegzése zajlik (hétfőn lesz a számvetés ideje). A Merkúr a Bak csillagkép behajló térde alatt az alázat kiemelt idejét üzeni.

Zentai Anna

Fénykép: Szent György hegy