2020. március 09. hétfő – Telihold napja

2020. március 09. hétfő – Telihold napja

teli

Minden teliholdkor a szokásos apróságokkal kezdem, hiszen mindig van valaki, akinek új az információ, vagy csak nem tudatosult eddig, hát legyen így most is. Szóval: a telihold is ugyanolyan normális, természetes, ártalmatlan, sőt, kozmikus teremtő energia, mint minden más hétköznapi energia, csak mindegyik másra való. Ez például arra, hogy még teljesebben érezzük-lássuk azt, hogy mi van a lelkünkben! Amikor a szokásosnál mélyebb hangulatok, erősöbb ösztönös reakciók, erőteljesebb lelki élmények jönnek fel, akkor ez arról szól csupán, hogy ami eddig is ott volt, most láthatóbbá válik és innentől már kezelhető is lehet. Ha elfojtott vágy jelentkezik, ideje megélni. Ha lehúzó érzés, akkor ideje kidolgozni, feloldani. Ha csodálatosan szép mély érzés, akkor ideje megélni, elmerülni benn. Ilyen egyszerű ez. Alapvető spirituális törvényszerűség, hogy az útonjáró ember semmit nem fog semmilyen külső körülményre, hanem csakis önmagára figyel és belül dolgozik, hiszen minden értünk és velünk van és egyszerűen csak mindig másnak és másnak van ideje.  Így a teliholdra is felesleges bármit rákenni (önmagunkra annál inkább), inkább arra érdemes figyelni, hogy énbennem mi történik, hogy én magam mit élek meg és hogyan tudom azt meg- ki- avagy feldolgozni. Eddig tartott a bevezető és most jön az, amit amúgy írni szerettem volna.

A Nap és a Hold, a két fő fényadó egymással képez hidat a teljesség körének két, egymással kiegészülő pontján. A Nap ekkor a Vízöntő jövőt tisztító vizétől a Halak visszatérő halához tart éppen, alatta a Szobrász és a Főnix, felette pedig a Pegazus csillagképek ragyognak. A Hold pedig az Oroszlán nemző részétől a Szűz elrugaszkodó, befelé-fénykeresésre induló részéhez közelít. Lent a Hydra kanyarog, felette pedig a Bereniké haja susogja az áldozatból áldás törvényszerűségét.

A cselekvések színterén most a tisztítás van még soron, lekapargathatjuk magunkról mindazt, ami fényünket eddig elnyomta, megszabadulhatunk a hozzánk nem tartozó minőségektől. Mától jelentkeznek a múltból visszatérő minőségek, melyekkel a jelen sorsmunkáit megoldhatjuk, hétköznapjainkat kiteljesíthetjük. Kapjuk ehhez az isteni szikrákat, megoldó ötleteket, szépen, sorban. A lelkünk ugyanakkor teremtő, alkotó, tápláló szeretet-erőkkel töltekezve indul el a belső fény keresésére – és tudja, meg is találja azt. Alapvető ehhez a saját lelkünk ismerete, ösztönvilágunk figyelése és megismerése, vezérel ugyanakkor a meghozott áldozat gyümölcse.

Mély lelki élményekkel, eredményre vezető, komoly belső önmunka lehetőségével érkezik ez a nap. Kedden hajnalban pedig már irányt vált a Merkúr és újra előrelendül az évkörön – beindulnak a tisztító információk, lehozható az anyagba sok minden, aminek ötlete, gondolata már készen áll.

.

Tehát még egyszer: nem és nem fogjuk a teliholdra, hogy miatta vagyunk akármilyenek. Nem hárítjuk senki és semmi másra a saját kidolgozatlanságainkat. Az, hogy egy adott időszakban egy adott energia belőlem felhoz valamit, csupán annyit jelent, hogy énbennem van még valami, ami kidolgozatlan, feldolgozatlan.
A Nap a világos rálátás, a Hold a lélek. Az, hogy szembenállnak egymással, jelenti azt, hogy most tudok szembenézni azzal, mi van a lelkemben. És ennyi.
Akinek végtelen béke és csodák sokasága, annak az. Akinek más egyéb, annak meg az. De most kiderülhet, mivel érdemes éppen foglalkozni.
Ha spirituális úton járunk, az egyet jelent azzal, hogy nem rakjuk át kívülre a felelősséget. Sem a másik személy, sem az adott földrajzi hely, sem az időjárás, sem bármi más nem felelős azért, hogy ÉNBENNEM MI TÖRTÉNIK.
Telihold egzaktsága: ma 18:48-kor.

 Zentai Anna

Kép: Pinterest