2020. január 11. -12. Hétvégi csillagüzenetek

2020. január 11. – 12.

20191202_153524

SZOMBATON kora hajnalban az eddig látszólag hátráló Uránusz bolygó előrefordul és direkt mozgásba kezd. Érdemes figyelni, leírni az álmokat. Az Uránusz a tudattágítás bolygója – bármilyen szemszögből, nézőpontból értelmeztük eddig az életünket és önmagunkat, az ő beaktiválódásával ez a látókör kitágul és még tisztábban, még pontosabban, még magasabb szinten értjük meg a dolgokat, mint ezidáig. Mindez egyetlen pillanat alatt is megtörténhet, így az uránuszi élmény nem véletlenül jár együtt váratlanságokkal, meglepetésekkel, hirtelen és szokatlan élményekkel, az újdonság varázsával. Ennek hozadéka, hogy gyakran társulnak az uránuszi történések valamilyen (előzőleg karmikusan, magasabb tudatossági szinten) bevállalt dolgok kitisztulásával, teherletétellel, szabadulással, bármilyen, addig kényszernek, súlyosnak, nehéznek, vagy korlátozottnak hitt helyzetből, állapotból. Az Uránusz ezekben az időkben a Kos csillagkép feje alatt visszasétált a Halak irányába, az összegzés és egység minőségeit vette így célba, alatta a Cet csillagkép pedig a belsőre való figyelemmel segítette megalapozni ezeket a felismeréseket és tisztulásokat. Mindez már a Bika jegyében történik, vénuszi uralom alatt, így a földi-anyagi-testi dolgokban tapasztalható most a megtisztulás, a felszabadulás, a korlátokból (korlátozott eszmékból) való kitágulás (akár pénzzel, kényelemmel, biztonsággal, szexualitással, kapcsolatrendszerekkel összefüggésben is). Az Uránusz haladása miatt mától a hétköznapok gyakorlati szintjén is tapasztalhatjuk ismét mindezt, gyakorlatba ültethető a megújulás, a független, szabad létállapot.

A Hold ezen a napon az Ikrek csillagkép vége felé jár, álmainkban velünk van még ez a fényüzenet a különböző minőségekről és ezek együttműködtetéséről, napközben pedig már a Rák csillagai alá érve, főként a megnyíló, befogadó szeretet erejét érezteti, majd estére a tápláló, odaadó, éltető szeretet minőségét.

VASÁRNAP éri el egzaktságát a már nagyon sokat emlegetett Szaturnusz-Plútó együttállás, ami az egész 2019-es évünket meghatározta és most új korszakot nyit mindannyuink életében. A Nap, a Merkúr, a Szaturnusz és a Plútó bolygók állnak gyakorlatilag együtt, a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél, a Zodiákus kört tekintve a Bak jegy 22 fok 43 fokpercénél. Lényegében most jött el az ideje annak, hogy mindazok az energiák, amelyek évek óta alakulnak a térben, leérkezzenek a földi hétköznapok szintjére. Az erő, a tudás, mindaz, amit megszereztünk az elmúlt időszakban, most testet ölthet.

A két határbolygó fontos üzenete, hogy most az által léphetünk érdemben előre és emelhetünk életminőségünkön, fordíthatunk sorsunkon, ha merjük meghaladni eddigi határainkat, ha kilépünk a megszokott, kényelmes komfortzónából és messze meghaladjuk azokat. A Plútó erejével most képesek vagyunk beleállni a legnagyobb félelmünkbe is és szembenézni azzal, sőt, hatalmat gyakorolni felette! A Szaturnusz a valódi, lényegi értékekre fordítja a tekintetet, a valóban isteni minőségben vizsgáznak eddigi teremtéseink. A Plútó által csak az jön most felszínre, ami már hosszú hónapok óta ott volt a háttérben, ott rejtőzött a mélyben, akár kimondatlanul, de eddig is tudva – most azonban megmutatkozik a felszínen is.

Sorban a nap folyamán, az egzakt együttállások: 10:52-kor Merkúr-Szaturnusz, 11:12-kor Merkúr-Plútó, 17:14-kor Szaturnusz-Plútó (mindezek magyarországi idő szerint értelmezendők, más időzónában az eltolódással kell számolni).

A Hold ereje ehhez a Rák csillagképből az engedő, megengedő, avagy elengedő szeretetet, a leválás általi önállóság erejét adja, majd pedig az Oroszlán csillagképbe lépve, a nap nagy részében az önmagunkra való tiszta rálátás ideje jön el! Szembesülhetünk a múlttal, önnön cselekvéseinkkel, magatartásunkkal, ráláthatunk saját érzéseinkre, belső működésünkre.

Zentai Anna

asztrozófus