2020. február 09. vasárnap – Telihold

2020. február 09. vasárnap – Telihold

telih

Vasárnap késő reggel, 08:34-kor egzakt a telihold, melynek idején a szokásosnál is tisztábban láthatunk rá önmagunkra, saját teremtéseink felelősségére, működésére. Mindennek lehetősége már szombaton este velünk van.

Az ember alkotta Zodiákus körön a Nap a Vízöntő jegyben, a Hold az Oroszlánban jár ekkor. A cselekvő megtisztulás és a lélek, a hangulatok uralása vágyik kiegészülni egymással. Aktuális lehet végiggondolni a saját lelkünk uralásának kérdéskörét, mind az érzések, ösztönös megnyilvánulások uralását, mind az önállóságot, a másoktól jövő hatások kiiktatását tekintve. Illetve szintén aktuális elgondolkodni azon, hogy megtettük-e eddig a szükséges lépéseket ahhoz, hogy a jelenben boldogan és szabadon éljünk? Letettük-e időben a terheinket, a hamis álarcainkat? …vagy ha nem, akkor most ennek következményét éljük?

A csillagos égbolton a Nap a Bak csillagkép végénél jár, egyben a Vízöntő első csillaghulláma és a Kiscsikó csillagzatok alatt, a Hold pedig az Oroszlán Napútra hajló feje alatt. Most tudunk igazán rálátni saját lelki működéseinkre, önnön belső világunkra. Ugyanakkor rengeteg frissítő erőt kapunk a talpra álláshoz, az újrakezdéshez. Ideje van, hogy vállaljuk, ami a szívünk igazsága szerint való és ha ehhez méltóan tesszük a dolgunkat, akkor a múlt terheitől is egyre jobban megkönnyebbülünk. Más olvasatban a sors iránti alázat, a jelenlét, a flow állapot hozhatja meg a megkönnyebbült állapotot, a teljességet.

A lelki-érzelmi, avagy családi dolgokra való rálátás, a lélek világának megismerése, a bennünk mélyről felszínre bukkanó érzések késztetnek most arra, hogy megszabaduljunk mindattól, ami nem vagyunk, ami nem hozzánk tartozó, nem a lelkünk szerint való, ami csak lesúlyozza a lelket, a tudatot. Másik részről: a szabadulásra és függetlenségre irányuló cselekvések segítenek rálátni arra, mi is zajlik, mi működik a lelkünkben.

Külön érdekesség, hogy a Vénusz, a termékenység, az emberi kapcsolatok, nőiség és párkapcsolót bolygója éppen 7-én este érte el a tavaszpontot, elhozva ezzel egy teljesen új minőség elindulását és most, a telihold idején ott áll a nagy útkereszteződésben, három égi út elágazásánál. Meglehet, hogy most több lehetséges út között választhatunk. Ez mindenképpen egy új kezdet és ébredés ideje.

Zentai Anna