2020. augusztus 25. kedd – 26. szerda

2020. augusztus 25. kedd – 26. szerda

szines

A jelenleg zajló, nagy átalakulási folyamatban, melyet a Jupiter-Plútó-Szaturnusz hármas együttállása is jelképez, több, a változásokat jelentősen megsegítő beaktiválódás történik az idén. Ezek egyike volt az elmúlt pár hét, de ilyen lesz például szeptember 29, október 9, október 11-15-18, október 19-21-24 és november 12, 15-16-19 is, egyre növekvő erővel. (Ezekről bővebben mesélek a csütörtöki budapesti és pénteki szegedi előadásokon). Ez a folyamat idejét mutatja annak, hogy bárhogyan is éltünk eddig, vagy kerestünk kifogásokat, most önmagunk és ezzel igazi sorsutunk vállalása eljött, meghaladva minden régi hiedelmet. A folyamat lassú, de biztos, lépésről lépésre való fejlődés szerint történik. Mint ahogyan mi magunk is éppen a számunkra legértékesebb, legfontosabb, legvágyottabb, legérdemibb dolgoktól határoltuk el magunkat a legerősebben – akár kívülről átvett minták, vagy kétségeink, múltban megélt veszteség-élmények által – úgy most éppen ezeket a legnagyobb félelmeket, kétségeket, lemondásokat, hitrendszereket és gátlásokat lépegetjük meg és dolgozzuk ki, fokról fokra. Hiszen a “legérdemibb” az, amit eleve megérdemlünk – de erre nekünk, magunknak kell nyitottá és elfogadóvá válni. A bak Jupiter üzenete az is, hogy az igazság lépésről lépésre mutatja meg magát a keresésünk útján – mindig aszerint, amit már képesek vagyunk befogadni. A nagy együttállás uralta Szaturnusz pedig a sors iránti alázat princípiumaként arra is tanít, hogy alázattal elfogadjuk, ami eleve hozzánk tartozik és megengedjük magunknak azt, amire szívünk mélyéből vágyunk. Ezek a küldetéskódjaink – a lelkünk kódjai. Ezeket hívjuk sorsfeladatoknak is.

A keddi napon nem árt, ha nyitottak vagyunk kisebb meglepetésre, váratlanságokra, más élményekre és impulzusokra, mint amire számítunk. Állandó jelenlétben élve mindezt könnyen vesszük. Tisztázó beszélgetéseknek, üzenetáramlásoknak is ideje van. Ragaszkodásaink elengedésével magunk is megkönnyebbülünk.

Az esti-éjjeli órákra teljesedik ki a Vénusz és a Jupiter fényszöge. A Vénusz az Ikrek szívénél a szeretetben való egység erejével töltekezve fonódik össze a Jupiterrel, aki a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél járva, magas erőket szállít le. Kapcsolati törvényszerűségeket, lépésről lépésre megtapasztalt igazságokat érthetünk meg most. A szeretet megélése (bármely téren és cselekvésben) csodálatos élményeket hozhat. Ugyanakkor a test számára örömöt jelentő dolgokban (például az étkezésben is) most mértéktartásra tanít az idő. A lelki harmónia megteremtése – az által, hogy megszűrjük, kitől mit fogadunk be – az igazság anyagba ültetésével kapcsolódik és mindkettő egyszerre megteremthető! Érdemes felülvizsgálni azt, hogy kapcsolatainkban valóban a lelkünk igazsága szerint cselekszünk és választunk-e. Érdemes most anyagba ültetni, használni azt a tudást, amit eddig magunkhoz vettünk! Ha tanultunk valamit, akkor éljünk vele, hiszen enélkül nem ér semmit és nem válik hasznunkra! Minden, már tudott, megtanult dolgot ideje átvinni a gyakorlatba!

Zentai Anna

Kép: Pinterest