2020. augusztus 15. szombat – 16. vasárnap

2020. augusztus 15. szombat – 16. vasárnap

horizont

A Nap és a Merkúr az Oroszlán csillagképben, annak Napútra hajló feje alatt halad éppen. Hétfőn fognak együttállásba kerülni, de már most is idejét üzenik annak, hogy tisztán, világosan láthatunk rá az ember és a világ, a kapcsolatok és helyzetek működéseire; hogy ideje van a szeretet fényét szavakba önteni, átadni társainknak, kimondani avagy megbeszélni számunkra fontos dolgokat. Leginkább azonban az önismeret útján tud segíteni ez az együttállás – a múlt történéseire visszatekintve (legyen az a tegnap, vagy a 20 évvel ezelőtti akár), önmagunkra tisztábban rálátva jöhetnek olyan felismerések, amelyek által kezünkbe vehetjük életünk irányítását és megteremthetjük, megélhetjük az életöröm és a feltétlen szeretet állapotát.

A Hold a hétvégén az Ikrek csillagai alatt jár. Jó idő ez arra, hogy tudatosítsuk kapcsolódásunkat isteni énünkkel és még jobban megbízzunk belső útmutatásában. Hogy észrevegyük, hogy életünkben mik azok a minőségek, amelyek nem a lelkünk szerint valók, nem örökérvényűek – és melyek azok, amikben igazán szárnyal a lelkünk. Vasárnap 13 és 17 óra között találkozhatunk a múlandó, halandó minőségekkel, 17 és 21 óra között pedig az örökkévaló, halhatatlan minőségekkel.

SZOMBATON a délutáni órákban a lélek békéje, harmóniája érzékelhető, a zene, a művészetek és az emlékek is erősen hatnak érzelmeinkre. Ekkor érdemes családi kapcsolatokban és anyasággal, anyai minőségekkel, gondoskodással kapcsolatos lelki munkákon dolgozni, gyakorlati szinten békére törekedni, otthont, lakást rendezni és szépíteni, szép és kellemes dolgokkal foglalatoskodni. 16:22 tájékán fordul hátráló mozgásba az Uránusz, a tudattágítás, a megtisztulás általi megváltódás, a szabadulás erejét mozgató princípium. Ma érdemes odafigyelni minden hirtelen, váratlanul érő, meglepő és újszerű, különleges és szokatlan impulzusra. Érdemes figyelni azt, hogy milyen új nézőpontokra, érzésekre és gondolatokra tudunk most nyitni annak érdekében, hogy terheinket letéve még szabadabb, könnyebb, boldogabb életet éljünk?

VASÁRNAP intenzívebb erők mozognak és lelki-érzelmi inspirációt kapunk a megújuláshoz. Lelki önazonosságunk, jóllétünk vágyik kiegészülni az anyagi valóságunkkal, melyért most lépéseket tehetünk, elhagyva komfortzónánkat. A Nap és a Mars erőt adó, lelkesítő, serkentő fényszögben kapcsolódnak egymáshoz. Tűz találkozik tűzzel, ez pedig nagy ösztönzést ad új kezdethez és szeretethez, szerelemhez, vágyak megéléséhez, életünk uralásához, alkotáshoz és cselekvéshez, világos közlésekhez, önbecsülés növeléséhez. Segítenek mindebben az ösztönös megérzések, az intuíció és az emlékezés, az érzelmek és az önazonos működések, a családi kapcsolatok. Ideje van érezni az életerőt, fokozni a vitalitást, örömöt találni sportban és testmozgásban, energiát adó dolgokban. Érdemes ma nyíltan, őszintén és szeretettel beszélni igazi vágyainkról, valódi igényeinkről, hogy a jövő, amit megteremtünk, valóban olyan legyen, amelyben mindenki jól érzi magát.

Zentai Anna

Kép: Pinterest