2020. április 14. kedd – 15. szerda

2020. április 14. kedd – 15. szerda

20200405_113543

A Plútó és a Jupiter együttállása továbbra is mélységes átlátást, megértést és radikális átalakulást mutat világnézeteinkben, hitrendszerünkben, a hit és bizalom erejében. A Plútó regeneráló, megújító ereje mellett a rendszerünk legszélsőségesebb erejével fonódik össze a jupiteri tudás, bölcsesség és igazságérzet, amely lehetőségben a mindent-megértés is ott rejlik. Ennél az együttállásnál és a tőlük távolodó Szaturnusznál is elhalad ma és holnap a Hold, miközben másik fő világítónk, a Nap a racionalizálás fényszögével kapcsolódik hozzájuk! Vagyis a rálátás, a fény, a világosság és a (kezdetekre irányuló, kezdeményező, akaratot érvényesítő) cselekvés teszi most kézzel foghatóvá ezeket az erőket.

E napokban ideje van a teljes átlátásnak és megújulásnak, változásnak és változtatásnak, de lélekkel, lélekből, érzésekkel és meggondoltan, célirányosan. Hozott tudásunkkal most a még elvégzendő sorsmunkák beteljesítésén fáradozunk. A lélek apró rezdülései is érezhetők, érzékelhetők, hiszen a Hold a Bak jegyén halad keresztül, majd a Szaturnusszal áll együtt, szerdán déltájban. Így most még inkább képesek vagyunk a jelenlétre, az életünk szent pillanatainak megélésére, átélésére. Minden történés, érzés átélése – ez maga az élet.

A Vénusz bolygó közben már együttáll az Aldebaran csillaggal, a Bika szemével, amely a világunk egyik tartóoszlopa is. Ahhoz tehát, hogy saját világunkat, életünket teljesebbé formáljuk, most megkapjuk a tisztánlátás, előrelátás képességét és az isteni minőségek érzékelését. Termékeny időszak ez, szellemileg és gyakorlatilag is.

Érdemes most minden újra, minden változásra nyitottnak lenni és azt keresni, hogyan szolgálja mindez azt, hogy végre megtanuljuk elhagyni a szenvedéseket és megnyílni a teljességre, a boldogságra? A kérdést elég feltenni és benne maradni… a válaszok (nem is egy lesz) maguktól érkeznek majd…

Zentai Anna