2019. szeptemberi csillagüzenetek

2019. szeptemberi csillagüzenetek

atánc

Az a hosszabb folyamat, amelyben most benne vagyunk, beérése az eddig járt útnak, a már befektetett energiáknak, a már ledolgozott karmáknak, az utóbbi években szerzett tapasztalatoknak. Ez a folyamat egy igazi nagy “rendszerváltás”, melynek során minden eddig működő nem igaz/félelemből felépített/korlátozó rendszer megdől és magasabb minőségbe lépve átalakul (legyen az gondolkodás, hitrendszer, kapcsolat, életvitel, vagy bármely fennálló rendszer működése, bármilyen területen). Ez a folyamat a régi félelmek, önblokkoló, önakadályoztató mechanizmusok feloldása. Ha eddig félelemből, megfelelésből éltünk és teremtettük az életünket, akkor most itt a lehetőség arra, hogy ezen érdemben változtassunk, megnyissuk magunkat arra, amire igazán vágyunk. Egyszerűen arról van szó, hogy itt az ideje megengedni magunknak mindazt, amit eddig nem!

Ez a szeptember is e folyamat része, ugyanakkor az aratás, a szüret ideje is lehet az életünket tekintve, de egy igazán eseménydús, élménydús, felismerésekkel teli időszak is egyben. Ez a hónap jó arra, hogy a már felismert igazi utunk járásához szükséges körülményeket megteremtsük, hogy helyretegyük, ami eddig kibillent, hogy céljainkért, vágyainkért elkezdjünk érdemben dolgozni, apránként összerakni a szükséges építőkockákat, hogy leszüreteljük eddigi munkáink eredményét, vagy folyamatos napi munkával tegyünk önmagunkért, rendbehozva mindazt, ami eddig nem a szívünk szerint működött és elősegítve a jövőt érintő változásokat, eredményeket. Most nagyon sokat tudunk tenni a jövőért, a már közeledő égi-földi áldásokért, egyszerre hagyva magunk mögött a múltat és nyitva meg az új élet kapuit. Ideje van testi gyógyulásnak, akár hosszabb betegségből is, illetve lelki gyógyulásnak olyan hosszabb életmódból, melyben nem a szívünk igaz vágya szerint éltünk. Ideje van szépen, apránként megteremteni az új élet kezdetét és átírni kapcsolati mintáinkat. Ideje van a saját kezünkbe venni sorsunk, életünk alakulását, tanulva az eddigiekből.

Az égbolton egy nagy háromszög áll fel, melynek egyik csúcsán egy négyes bolygóegyüttállás van: a Merkúr, a Mars, a Nap és a Vénusz- A másik csúcsán a Neptunusz képezi velük együtt a háromszög alapját, a harmadikon pedig a Jupiter áll. A nagy négyes bolygóegyüttállás és a Neptunusz által megtestesített élményekből kifolyóan a fejlesztő impulzusok eredményét a Jupiter mutatja, aki a háromszög csúcsára kerülve, egyben megoldást és végkifejletet is jelöl. Ugyanakkor ez az egész folyamat támogatja és segíti a már zajló tudati áttöréseket, a régi rendszerek sorsszerű leomlását, a komfortzóna meghaladását, a minőségi szintemelkedést, melynek kulcsa a félelmeink áttörése.

Az Oroszlán csillagkép testétől indul a folyamat, majd a nemző részén át, a Szűz csillagkép első feléig halad ebben a hónapban a négy planéta. A Zodiákus körön a Szűz jegyében, majd később a Mérlegben látható mindez. Így elmondhatjuk, hogy az zajlik, hogy tanulva a múltból, a feltétlen szeretet által sebezhetetlenné válva, ösztöneinket már uralva, emberi méltóságunkat egyre inkább visszanyerve, az önirányítás, a sorsuralás erejével tesszük a dolgunkat, uralni kezdjük életünket, saját erőinket. Egyre alkotóbb módon tudjuk kifejezni magunkat, hogy életünkbe is fényt teremtsünk, a hétköznapok szintjén naponta téve a céljainkért, vágyainkért, folyamatosan tesszük a dolgunkat, dolgozunk az általunk érzett nemes ügyekért, tervek megvalósulásáért, akár gyógyulásunkért is, majd saját működésünkre rálátva, már el tudunk lépni a múlt minőségeitől és elindulunk az új, nagy útra, új kalandok felé, felkutatni és megtalálni azt, ami valóban a Fényt képviseli életünkben – ekkor már a sok munka, rendrakás eredményeként a harmóniát, egyensúlyt is élvezhetjük és kapcsolatainkra terelődik a hangsúly, aktívabb társasági vagy párkapcsolati élmények várnak, nagy felismerésekkel.

A szeptembert meghatározó élmények egyike a kiegészülés és egységbe kerülés vágya lehet, melynek egyik oldalán a külső rend és az aktív munka, aktív rendrakás áll, a másikon pedig a belső rend, a lelki rendeződés és bizonyos folyamatok lezárása is. A világos, egyértelmű, egyenes, nyílt kommunikáció, a termékeny gondolatok állnak az egyik oldalon, míg a másikon mély érzelmek, mély megérzések, érzékelések, melyekben nagyon fontos megbíznunk! Sok erőt tudunk befektetni most a munkába, főként abba a munkába, mellyel napról napra dolgozunk igazi vágyaink, szívbéli terveink megvalósításán, illetve kapcsolataink és önmagunk külső-belső rendbetételébe is. Elkezdhetünk, elindíthatunk olyan új utakat, amelyek felé motivációt érzünk és apránként megvalósíthatjuk, építgethetjük terveinket. A másik oldalon ott áll a mély lelki tisztulás és felszabadulás, ami már a jövő ajándékainak készít teret. Feljöhetnek a mélyből kitisztítandó minőségek, melyektől most tudunk megszabadulni, vagy igazi érzelmek, melyeket most tudunk tudatosítani és elmélyíteni, de jelentkezhet a mély harmónia, az egység élményének megélése is, ha már dolgoztunk mindezekkel. Ezeket a folyamatokat segítik lépésről lépésre a kisebb-nagyobb áttörések, melyeket már az elmúlt években előkészítettünk, sorsszerűen érkező, eddig csak energetikai szinten jelen lévő, ám most anyagba ömlő minőségek. Ugyanakkor ez visszafelé is érvényes: amin most dolgozunk, munkálkodunk, amit helyre teszünk magunkban és magunk körül, az segít, hogy meghaladjuk a régi határokat és végre megengedjük magunknak mindazt, amit eddig nem! Bizony, ráébredünk ebben a folyamatban: amit eddig hiányoltunk, nélkülöztünk, ami után vágyakoztunk, ami miatt szenvedtünk, az csupán annak az eredménye volt, hogy mi magunk nem engedtük azt meg magunknak. Ez a korszak pedig végérvényesen lejárt.

A mély felismeréseket, külső-belső rendre irányuló törekvéseket konkrét, kézzel fogható eredmények kísérik ebben a hónapban. A nagy égi háromszög csúcsán a Jupiter jelöli most ezt, a Nyilas jegyében, a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek terében. A kiterjedés princípiuma ígéretes, hiszen bármely értelemben gyarapodást ígér és teremtéseink korlátozója is csupán a tudatunk beszűkülése lehet – ez most változni látszik. Az uralmi Jupiter intenzív igazságérzettel lát el, ami egyszerűen jelentheti azt, hogy már nem tudunk hazudni önmagunknak, sem másoknak, hiszen eleve érezzük, érzékeljük az igazat, a valódit, a helyeset, a szívünk szerintit. Átlátjuk és tágabb ívekben megértjük a világ és az ember működését, az életünket átható törvényszerűségeket. A Skorpió által eleve érezzük, értjük a legmélyebb igazságokat, azt is, ami a szem elől rejtve van. A Kígyótartó által ábrázolt teremtő sorsuralás már jóval magasabb szint, mint az Oroszlán kígyón taposó uralmi minősége – itt már nem csupán dominálunk az ide-oda csapkodó erők, energiák felett, hanem képesek vagyunk tudatosan bánni velük, ez által új sorsot teremteni, működtetni! A Kígyótartó által birtokában vagyunk annak a ‘mágiának’, amellyel átalakíthatjuk életünket, konkrétan megváltoztathatjuk a sorsunkat – ennek előfutára mindaz a sok felismerés, letisztulás, amely szeptemberben jelen van.

 Szeptemberi tranzit naptár

2-án cselekvő erő, akarat és tetterő egyesül, új utak indulnak, kapcsolati tanítások ideje van.

3-án az egyenes kommunikáció, az információk által az erő áramoltatása, a gyors gondolkodás időszerű. Este már a világos, egyértelmű beszélgetések aktuálisak.

4-én, főleg álmaink során érvényes a fény közvetítése, a világos kommunikáció. Kapcsolatokat, nőiséget tekintve mélyebb tisztulás, szabadulás, oldás élhető meg, vagy egységélmény ez által.

6-án könnyebben haladhatjuk meg a régi félelmeket, gátlásokat, könnyebben merjük ragyogtatni lényünket, megmutatni személyiségünket. Megláthatjuk karmikus vállalásainkat, sorsunkat, erőt kapunk sorsfeladataink végzéséhez.

7-én kapcsolati, párkapcsolati működéseinkben, női minőségben billenünk át. Magasabb szintre lépés ideje van, illetve e nap körül a szenvedélyesség erejével teremtünk. A végleteket, végzetességet, a ‘bármire képes vagyok’ érzetét érdemes keresni és élni a megújulás, változtatás lehetőségével.

8-án napvilágra kerülnek az igazságok, az eddig rejtett titkok, kérdések is megválaszolhatóak lehetnek. Kapcsolataink szépen fejlődhetnek, gyarapodhatnak.

9-én tetőzik a régi félelmek, gátak, önakadályoztatások áttörésének erőt adó, lelkesítő lehetősége. Önmagunkat, régi hiedelmeinket, ítélkezéseinket is meghaladva, most új úton indulhatunk el, kitörve a régi keretek közül, lassan építkezve új alapokra.

10-én láthatunk rá a legmélyebb minőségekre, titkokra, folyamatokra! Saját magunk mélyebb működéseit megismerve, a fényt a mélységekre irányítva nagy felismerések születhetnek, amelyek által változunk, gyógyulunk, bölcsülünk.

12-én vizsgázunk abból, hogy merünk-e nyíltan kiállni szívünk igazságáért, érvényesíteni saját szabad akaratunkat, irányítjuk-e életünket önállóan? Ha igen, az vágyaink megélését is magával hozza.

13-án tetőzik a szellemi-gondolati termékenység, a szép és harmonikus megnyilvánulások időszaka. Most kitűnő az idő művészi írásokra, békülő beszélgetésekre, de emberi kapcsolataink megértésének is most jön el az ideje! Egyben hatalmas erőt érzünk arra, hogy érdemben, gyökeresen változtassunk sorsunkon és jó irányba tereljük az életünket. A cselekvő megújulás, szintemelkedés inspirációja hatja át e napokat.

14-én a telihold fényében újra tanulhatjuk az önszeretetet és megélhetjük társunkkal a mély lelki kapcsolódás egységélményét – ugyanakkor fontos, hogy senkitől ne hagyjuk befolyásolni magunkat, hiszen a belső otthonteremtés, az önazonosság megerősítésének ideje is ez! Mély érzéseinket nyíltan, egyenesen kifejezhetjük.

18-tól a Szaturnusz direkt irányba fordul, a hétköznapok körén lesz újra aktuális a határok felismerése, meghaladása, az igazán értékes, kiteljesítő minőségek élése.

19-én újabb domináns, nagyobb hatókörű energetika tetőzik: szellemi erőnk teljében vagyunk, minden erőnk megvan már a változáshoz, a szintlépéshez! A teljes, radikális áttörés és megújulás akarata érződik, inspiráció a kézzel fogható átalakulásra, lezárásra és új kezdetre.

21-én tetőzik a Jupiter és a Neptunusz teremtő fényszögkapcsolata. Ez az egyik legmeghatározóbb energetika ebben az időszakban, ami által mély, belső tisztulások, szabadulások, megértések, felismerések és gyógyulások történhetnek. A legmélyebb törvényszerűségek megértése, az önmagunkra találás fontos lépcsője ez a mostani folyamatban. Ráadásul ez a domináns energia egy nagy négyszöggé egészül ki ekkor, hiszen a Hold a Tejútról ad felemelő lelki erőt mindehhez!

25-én már kiderül, mely kapcsolatunk, mely teremtésünk életképes, mi képviseli számunkra a fényt, mi az, ami időtálló és igazán értékes.

28-án az újhold új kezdetet mutat, mely egyben ellépés a múlttól és az életörömökre való nyitás is! Ez a nap a szerelemben, kapcsolatokban is szép eredményeket segíthet, hozhat.

Október elején fut ki majd ez a rendkívül élménydús időszak, a kapcsolati minták, működések teljes átalakulásával, kapcsolati szintlépésekkel és teljes átalakulásokkal, melyek 3-tól gyakorlati szintre is lejönnek.

 

Zentai Anna